Άμπε σε Τραμπ: Η ενίσχυση της αμερικανοϊαπωνικής συμμαχίας θα συνεχισθεί

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε είπε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ότι η ενίσχυση της συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχισθεί, μετά την αποχώρηση του ίδιου από την πρωθυπουργία της Ιαπωνίας, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Τόκιο.

Στην τηλεφωνική συνομιλία, που είχε διάρκεια περίπου 30 λεπτών, ο Άμπε εξήγησε την απόφαση που έλαβε την Παρασκευή για την παραίτησή του, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε τον Άμπε τον καλύτερο πρωθυπουργό στην ιστορία της Ιαπωνίας, επισημαίνοντας ότι έκανε μία “φανταστική δουλειά,” ενώ η σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ήταν δυνατότερη παρά ποτέ, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρ.

“Ο πρόεδρος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Άμπε τον καλύτερο πρωθυπουργό στην ιστορία της Ιαπωνίας,” είπε ο Ντιρ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές