Αλ. Τσίπρας: Η συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση είναι μια μεγάλη αποτυχία

«Μεγάλη αποτυχία» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη συνολική διαχείριση της αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις. Υποστήριξε ότι μετά από τόσους μήνες «είμαστε ξανά στο σημείο μηδέν» και εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί δεν υλοποιεί τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
  
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε ότι έχουν περάσει 12 μήνες από την αρχή της πρωτοφανούς πανδημικής κρίσης, αλλά εδώ στην Ελλάδα έχουμε μπει στον πέμπτο μήνα λοκντάουν. «Τέσσερις μήνες σερί με SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, με κλειστή την οικονομία, το λιανεμπόριο και την εστίαση, με κλειστά τα σχολεία και τι έχουμε καταφέρει; Τα νοσοκομεία μας να είναι στο κόκκινο για τρίτη συνεχόμενη φορά», είπε. Για τις συγκρίσεις με την ΕΕ ανέφερε ότι καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει «τόσο παρατεταμένο και τόσο αποτυχημένο λοκντάουν σαν το δικό μας», «πουθενά δεν έχουν τέσσερις μήνες κλειστά τα σχολεία και το λιανεμπόριο και έξι μήνες κλειστή την εστίαση». «Κάτι δεν πάει καλά», είπε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της  «ενώ έχει καταστραφεί και η δημόσια υγεία και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα του συστήματος δημόσιας υγείας και η οικονομία». «Αν δεν αναρωτηθείτε τι λάθος έχετε κάνει κι αν δεν προσπαθήσετε να αλλάξετε το μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας και διαρκώς επιμένετε στην επικοινωνιακή πολιτική τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα», είπε.

Σχολίασε ότι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα «αυτό που απέπνεε ο πρωθυπουργός ήταν ότι οσονούπω ανοίγουμε» και έχουμε φτάσαμε στο σημείο «τα νοσοκομεία στην Αττική να είναι σε χειρότερα μοίρα απ’ ότι ήταν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη στα τέλη Οκτώβρη. Ξανά στο σημείο μηδέν». Θύμισε ότι πολλούς μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει ότι οι επιστήμονες πρέπει να έχουν σοβαρά επιδημιολογικά στοιχεία για να κρίνουν πώς να παρέμβουν ανά πάσα στιγμή και όχι με οριζόντια μέτρα, ότι πρέπει συνταγογραφούνται τα τεστ. «Τι άλλο πρέπει να γίνει για να πάρετε μέτρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι πολίτες σα σαρδέλες, για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες, για να συνειδητοποιήσετε πόσο μεγάλη σημασία έχει η ενίσχυση και η προετοιμασία του ΕΣΥ, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ώστε να αποσυμφορούνται τα νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε μονάδες μίας νόσου;».  

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές