Αναδρομικά: Ποιοι και πότε θα “μοιραστούν” 1,55 δισ. ευρώ

Οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος του 2020 και ουσιαστικά ισοδυναμούν με μια έκτακτη “13η σύνταξη” θα αφορούν: Τους παλαιούς συνταξιούχους με βάση την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά. Τα ποσά των επιστροφών εκτιμάται πως θα κυμανθούν από 550 έως 7.800 ευρώ, ενώ το μεσοσταθμικό ποσό κυμαίνεται σύμφωνα με τους ειδικούς της κοινωνικής ασφάλισης σε 1.300 ευρώ -1.500 ευρώ. Εκτός λογαριασμού μένουν δώρα και επικουρικές, ήτοι περισσότεροι από 1 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχοι που είχαν κάτω από 1.000 ευρώ μεικτά συνταξιοδοτικό εισόδημα 2-12.

– Εργαζόμενους συνταξιούχους λόγω της περικοπής του πέναλτι στο 30% από 60%. Αύξηση κατά 75% στη μηνιαία σύνταξη τους και αναδρομικά έως 9 ετών από τον Μάιο έρχονται – με τις συντάξεις Νοεμβρίου –για τη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων.

-Συνταξιούχους με 30 συντάξιμα έτη και άνω, οι οποίοι θα λάβουν αναδρομικά από τον Οκτώβριο 2019 λόγω των αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

Όσους λαμβάνουν προσωρινές λόγω της αύξησης των συντάξεων αυτών στο 80% μέσου μισθού ή 70% μέσου μηνιαίου εισοδήματος 12μήνου. Τα αναδρομικά θα κυμαίνονται από 1.150 ευρώ έως 6.000 ευρώ.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές