Αναστάτωση σε πτήση Αθήνα – Ηράκλειο με επιβάτιδα που αρνούνταν να φορέσει μάσκα

Aναστάτωση προκλήθηκε σε πτήση εσωτερικού σε συγκεκριμένα στην νυχτερινή πτήση Αθήνα-Ηράκλειο της Παρασκευής με επιβάτιδα να αρνείται κατηγορηματικά να φορέσει μάσκα ατομικής προστασίας όπως προβλέπεται από τα μέτρα ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού.

Η συγκεκριμένη συνθήκη έφερε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της πτήσης καθώς το αεροσκάφος καθηλώθηκε για ώρα στον αερολιμένα των Σπατών για ώρα με την προγραμματισμένη αναχώρηση να έχει πάει “πίσω στο χρόνο”.

Η πτήση με 200 επιβάτες και με προορισμό το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου επρόκειτο να αναχωρήσει στις 22:40 τη νύχτα της Παρασκευής. Η συγκεκριμένη επιβάτης επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος με καθυστέρηση γύρω στις 22:20 και κάθισε στη θέση της χωρίς να φορά μάσκα. Άμεσα, οι αεροσυνοδοί της συνέστησαν να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό, ωστόσο εκείνη αρνούνταν πεισματικά.

Στη συνέχεια, μετακινήθηκε σε άλλη θέση στο αεροσκάφος, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα. Το πλήρωμα του αεροσκάφους ενημέρωσε την Ασφάλεια του Αερολιμένα για το συμβάν, με αποτέλεσμα να κορυφωθεί η ένταση από την πλευρά της επιβάτιδας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες λιποθύμησε όταν άνδρες της Ασφάλειας του αεροδρομίου και τα μέλη του πληρώματος προσπάθησαν να την κατεβάσουν από το αεροσκάφος.

Λίγα λεπτά αργότερα ασθενοφόρο έσπευσε στην πίστα παραλαμβάνοντας τη γυναίκα με την πτήση τελικά να απογειώθηκε λίγο μετά τις 23:30 με περίπου μία ώρα καθυστέρηση.

σχετικα αρθρα

Leave a review