Αντιμετωπίζετε τα προβλήματα της επιχείρησής σας;

Υπάρχουν προβλήματα στην επιχείρησή σας που σας απασχολούν, αλλά τα αναβάλλετε επ’ αόριστον επειδή ο χειρισμός τους σας φαίνεται δύσκολος;

Μερικά πράγματα στη ζωή μας προκαλούν ταραχή και αποφεύγουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Αυτό που κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απλά να κοιτάζουμε αλλού. Η επιχείρησή σας μπορεί να έχει διάφορα φαινομενικά άλυτα προβλήματα, τα οποία δεν είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε πλήρως. Το αποτέλεσμα είναι να συνεχίζουν να σας ταλαιπωρούν και να τραβούν την προσοχή σας.
Η αιτία για οποιοδήποτε πρόβλημα στην επιχείρησή σας έγκειται σε κάποια απροθυμία εκ μέρους σας να το αντιμετωπίσετε πλήρως.

Πως θα μπορούσατε λοιπόν να αυξήσετε την ικανότητα αντιμετώπισης των διάφορων προβλημάτων; Μια απλή αλλά αποτελεσματική πρακτική είναι η ακόλουθη:

1. Γράψτε έναν κατάλογο ΟΛΩΝ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η επιχείρησή σας, ανεξάρτητα από το πόσο μικρά ή μεγάλα σας φαίνονται.

2. Δείτε ποιο από τα παραπάνω προβλήματα είναι, κατά τη γνώμη σας, πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε και γράψτε το σε ένα ξεχωριστό φύλλο.

3. Αποφασίστε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που είστε απολύτως σίγουροι ότι μπορείτε να κάνετε με αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα. Μην ανησυχείτε αν είναι κάτι πολύ απλό (π.χ. ένα τηλεφώνημα), απλά γράψτε το κάτω από το πρόβλημα.

4. Πηγαίνετε και κάντε αυτό το πρώτο πράγμα που είστε απολύτως σίγουροι ότι μπορείτε να κάνετε.

5. Αποφασίστε ποιο είναι το δεύτερο πράγμα που είστε απολύτως σίγουροι ότι μπορείτε να κάνετε με αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα.

6. Πηγαίνετε και κάντε αυτό το δεύτερο πράγμα που είστε απολύτως σίγουροι ότι μπορείτε να κάνετε.

7. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να έχετε επιλύσει πλήρως ή σε κάποιο ικανοποιητικό βαθμό το πρόβλημα. Έπειτα, επιλέξτε από τον κατάλογο προβλημάτων το αμέσως επόμενο πιο εύκολο πρόβλημα και κάντε τα ίδια βήματα.

Τι συμβαίνει όταν κάνετε τα παραπάνω βήματα; Βαθμιδωτά ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ τα διάφορα προβλήματα της επιχείρησής σας. Πηγαίνοντας από το πιο εύκολο στο πιο δύσκολο πρόβλημα, βαθμιαία αυξάνεται η προθυμία σας, η αυτοπεποίθησή σας και η ικανότητά σας να επιλύετε προβλήματα. Η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τομείς της ζωής, με θαυμαστά αποτελέσματα. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σχετικά με ένα πρόβλημα, είναι να μην κάνετε τίποτα.

Οπότε, αντιμετωπίστε βαθμιδωτά τα προβλήματα της επιχείρησής σας και αρχίστε να αισθάνεστε καλύτερα!

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές