Αν κάποιος μπορεί να μας διδάξει την υπομονή εν μέσω πανδημίας είναι οι μαμάδες

Το 2020 σίγουρα «έπαιξε» πολύ με το νευρικό μας σύστημα, την αντοχή και την υπομονή μας. Ένα δεύτερο lockdown σε μόλις λίγους μήνες και το δεύτερο επιδημικό κύμα του κορωνοϊου να πλήττει τον πλανήτη, εμείς χρειαζόμαστε όση περισσότερη υπομονή μπορούμε να έχουμε. Οι μεγάλες γιορτές, τα ρεβεγιόν και τα ξέφρενα πάρτι φέτος δεν θα είναι στο πρόγραμμα και οι οικογένειες σε όλη τη χώρα προσπαθούν να ισορροπήσουν την τηλεργασία με την τηλεκπαίδευση των παιδιών.

Όμως, αν κάποιος μπορεί να διδάξει την υπομονή, είμαστε σίγουρα εμείς. Οι μαμάδες.

AdTech Ad
Ξέρουμε τι σημαίνει υπομονή. Εννέα μήνες περιμέναμε υπομονετικά το έμβρυο να μεγαλώσει και νιώθαμε κάθε κλωτσιά, ναυτία αλλά και κίνησή του. Υπάρχουν και οι μαμάδες που περίμεναν υπομονετικά να έρθει αυτή η εγκυμοσύνη και προσπαθούσαν ξανά και ξανά. Εκείνες που βίωσαν εγκυμοσύνες που δεν ολοκληρώθηκαν και όμως, δεν το έβαλαν κάτω. Και εκείνες που υπομονετικά περίμεναν να εγκριθεί η υιοθεσία ώστε να φέρουν σπίτι το νέο μέλος της οικογένειάς τους.

Ξέρουμε πως είναι να κάνεις υπομονή μέχρι να αποκοιμηθεί ή μέχρι να σταματήσει να κλαίει. Μέχρι να θηλάσει, να φάει με το κουτάλι όλο του το φαγητό, να αποκοιμηθεί για πρώτη φορά στο δικό του δωμάτιο και να μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα.

Ναι, οι μαμάδες ξέρουν τα πάντα για την υπομονή.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας μας επηρεάζουν όλους. Κάθε σπίτι έχει προσαρμοστεί σε μία νέα καθημερινότητα.

Οι γονείς δουλεύουν από το σπίτι -στις περισσότερες περιπτώσεις- και τα παιδιά είναι μπροστά σε μία οθόνη για να κάνουν τα μαθήματά τους. Είμαστε όλοι εξαντλημένοι από αυτή τη χρονιά που τη χαρακτηρίζει η αβεβαιότητα και ο φόβος. Είμαστε όλοι μία σκιά του εαυτού μας και σίγουρα είναι μέρες που φαίνεται πως δεν αντέχουμε παραπάνω.

Έτσι, αυτό το κείμενο αποτελεί απλά μία υπενθύμιση. Μία υπενθύμιση για τη δύναμη που έχουμε μέσα μας.

Όταν νιώθεις πως δεν αντέχεις άλλο, σκέψου όλες αυτές τις άγρυπνες νύχτες που ένιωθες το έμβρυο να κινείται και να κλωτσάει. Τις νύχτες που έκλαιγε και έμενες με το μωρό σου ώστε να το ηρεμήσεις. Τις ημέρες που έπρεπε να δουλέψεις έχοντας κοιμηθεί ελάχιστα και αυτό ήταν η καθημερινότητά σου για πολλούς μήνες.

Οι μαμάδες σε όλο τον κόσμο (είτε βιολογικές, είτε θετές) έχουν μία υπερδύναμη και αυτή είναι η υπομονή. Είναι ένα ταλέντο που έχουν όλες οι μαμάδες από τις απαρχές του κόσμου.

ΠΗΓΗ:

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές