Απετράπη απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Αρμενίας

Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της Αρμενίας λέει ότι απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της χώρας, Νικόλ Πασινιάν. Σύμφωνα με την Υπηρεσία, «κάτοικος της επαρχίας Σιούνικ με τα αρχικά Α.Μ., «ο οποίος έχει αντικυβερνητικές πεποιθήσιες και διαφωνεί με την πολιτική του πρωθυπουργού στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, εκμεταλλευόμενος την παρουσία όπλων και πυρομαχικών στην εμπόλεμη ζώνη του Καραμπάχ, διατηρούσε μεγάλη ποσότητα όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών».

«Επιπλέον, το συγκεκριμένο άτομο είχε έρθει σε συμφωνία με αρχηγούς κομμάτων στην Αρμενία και στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ), πολιτικούς με αντικυβερνητικές απόψεις και με οπαδούς τους για τη χρήση παράνομα αποθηκευμένων όπλων και πυρομαχικών με στόχο την κατάληψη της εξουσίας, τερματίζοντας τις δραστηριότητες του πρωθυπουργού, με τη στέρηση της ζωής του και τον σφετερισμό της κυβέρνησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ενώ επισημαίνεται ότι αρχηγοί κομμάτων, πολιτικοί με αντικυβερνητικές απόψεις και οπαδοί τους, όπως και πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, «ετοίμαζαν απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη και τον σφετερισμό της εξουσίας».

Κρατείτε ο πρώην επικεφαλής Ασφάλειας
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας της Αρμενίας, Αρτούρ Βανετσιάν, κρατείται από τις αρμενικές Αρχές, ως ύποπτος συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του πρωθυπουργού της χώρας, Νικόλ Πασινιάν.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του σε δημοσιογράφος, ο Βανετσιάν κατηγορείται για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Πασινιάν και την κατάληψη της εξουσίας.

«Σήμερα, ο Βανετσιάν κλήθηκε στο τμήμα έρευνας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας και κρατείται ως ύποπτος κατηγορούμενος για συνενοχή σε παράνομη απόκτηση, αγορά και αποθήκευση όπλων, για προετοιμασία πραξικοπημάτος και για προετοιμασία δολοφονίας κρατικού αξιωματούχου ή πολιτικής προσωπικότητας από μια ομάδα ανθρώπων μέσω συνωμοσίας» έγραψε στο Facebook η δικηγόρος του Βανετσιάν, Λουσίν Σαχακιάν.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στο Γερεβάν, με πολίτες να απαιτούν την παραίτηση του Αρμένιου πρωθυπουργού, μετά την υπογραφή εκεχειρίας με το Αζερμπαϊτζάν, με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, που έβαλε τέλος στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Όπως είχε μεταδώσει το Sputnik Αρμενίας την Πέμπτη, συνελήφθησαν 10 ηγέτες της αρμενικής αντιπολίτευσης συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Αρμενίας.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές