Αρχίστε να δημιουργείτε

Μην περιμένετε από την κυβέρνηση να χειριστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Μπορεί να έχει καλά κίνητρα και να θέλει να βοηθήσει, αλλά εάν βασίζεστε σε αυτήν για να επιλύσει τα προβλήματά σας, θα χρεοκοπήσετε πολύ γρηγορότερα απ` ότι νομίζετε.

Η παραπάνω άποψη δεν έχει πολιτικό χρώμα. Από καθαρά επιχειρηματική σκοπιά, είναι λάθος να ελπίζετε ότι κάποιος άλλος πρόκειται να σας βγάλει από την δύσκολη θέση. Οι διασώσεις και οι παρεμβάσεις συνήθως οδηγούν σε περισσότερους φόρους, περισσότερους νόμους και περισσότερη γραφειοκρατία

Το χειρότερο μέρος όμως του μηχανισμού διάσωσης, είναι ότι ανατρέπει την φυσική ικανότητα των ανθρώπων να φροντίζουν τους εαυτούς τους. Μειώνει την ικανότητά τους να βρίσκουν τις δικές τους λύσεις. Δημιουργεί μία νοοτροπία «ανάγκης για βοήθεια» και πολλοί πολίτες χάνουν, χωρίς να το αντιληφθούν, τη δημιουργικότητά τους και τη φυσική ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων. Χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται στα πρόθυρα πτώχευσης, επειδή οι άνθρωποι που τις δημιούργησαν έχουν πάψει να πιστεύουν στους εαυτούς τους και έχουν παραδοθεί στην οικονομική κρίση.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί πως, πολύ συχνά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ωθούν την ιδέα ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την παρέμβαση της κυβέρνησης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ωστόσο, μία πρόσφατη δημοσκόπηση της www.sodahead.com που έγινε στην Αμερική σε δείγμα 317.000 ατόμων, έδειξε πως το 86% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι οι αποπληρωμές των χρεών της κυβέρνησης θα είναι το αντίδοτο στην κρίση που περνάει η οικονομία.

Ο λόγος ύπαρξης της κυβέρνησης είναι για να προστατεύει τα δικαιώματά σας, όχι για να αποφασίζει το μέλλον της επιχείρησής σας. Το μέλλον της εξαρτάται εξ` ολοκλήρου από ΕΣΑΣ και την έμφυτη ικανότητά σας να δημιουργείτε και να βρίσκετε λύσεις. Μην το ξεχνάτε ΠΟΤΕ αυτό.
Εάν πάρετε κάτι από κάποιον άλλον να το αποδεχτείτε ως ένα απρόσμενο δώρο, ως ένα κερασάκι στην τούρτα την οποία ήσασταν πολύ απασχολημένοι να την ψήνετε μόνοι σας!

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές