Image default

Αυτά είναι τα πέντε νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός

Πέντε νέα περιοριστικά μέτρα φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» και αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή 30/10 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τα μέτρα αυτά είναι οι προτάσεις των ειδικών επιστημόνων τα οποία συζήτησαν την Πέμπτη 29/10 σε ειδική συνεδρίαση, για να τα προτείνουν στον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι:

  • Χρήση μάσκας παντού σε όλα τα επίπεδα συναγερμού
  • Μείωση ωραρίου εστιατορίων καφέ και λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή στις 22:00
  • Aπαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης μέχρι και τις πέντε το πρωί
  • Χρήση μάσκας και στην έξοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και όταν καθόμαστε.
  • Η υποχρεωτική τηλεργασία παρατείνεται μέχρι 30 Νοεμβρίου τουλάχιστον, αλλά το ποσοστό παραμένει στο 40%.
    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιές πληροφορίες το lockdown στην Αττική είναι κάτι που μάλλον δεν θα εφαρμοστεί για την ώρα. Η προσπάθεια των υγειονομικών αρχών είναι με τα πέντε παραπάνω μέτρα να μην μπει η Αττική στο επίπεδο 4.

Πάντως, σύμφωνα με το ethnos.gr οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται επιπλέον μέτρα, πέραν των παραπάνω πέντε που αναφέραμε. Αυτά είναι:
Στις αθλητικές εκδηλώσεις οι ειδικοί θα προτείνουν να μη διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις ερασιτεχνικές αλλά και άλλες που αφορούν συλλόγους και σχολεία, ενώ θα επιτρέπονται κανονικά –επισημαίνουν πληροφορίες του ethnos.gr- οι εκδηλώσεις της Α εθνικής αλλά και τους επαγγελματικού αθλητισμού (πρώτες κατηγορίες όλων των αθλημάτων) όπου ούτως ή άλλως τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας με τεστ και χωρίς φιλάθλους.
Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών, ωστόσο σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες ανάλογα και από τον αριθμό των κρουσμάτων.
Για πρώτη φορά μετά την καραντίνα οι ειδικοί -όπως υπογραμμίζουν ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr– θα εισηγηθούν στον πρωθυπουργό να μειωθεί περαιτέρω το ποσοστό των πιστών που μπαίνουν στους ναούς τουλάχιστον κατά 20%, καθώς διαπίστωσαν ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα.
Άλλωστε με βάση τις εκτιμήσεις των επιστημόνων στις λειτουργίες συμμετέχουν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Πάντως αυτός που δεν συζητούν οι ειδικοί είναι να τεθούν ξεχωριστά μέτρα προστασίας για τους άνω των 65 ετών.
Παρότι υπάρχουν εδώ και μήνες συστάσεις για ιδιαίτερη προσοχή σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, που είναι και οι μεγαλύτεροι συνάνθρωποι μας, οι λοιμωξιολόγοι δεν θα προτείνουν κανένα μέτρο συγκεκριμένο στον πρωθυπουργό, διαβεβαιώνουν πηγές στο ethnos.gr.

σχετικα αρθρα

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές