Βαγγέλης Κονιτόπουλος : «Το μέλλον είναι πολύ ζοφερό για όλους!»

Ο καλλιτέχνης Βαγγέλης Κονιτόπουλος, ένας μεγάλος μουσικός της παράδοσης, μιλά στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη για την καραντίνα, τον Covid-19, τα μέτρα, τις ζημιές στην οικονομία, τον πολιτισμό και τα μελλοντικά σχέδια του. Ας δούμε τι είπαν: 

Ερ: Συμφωνείτε με τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι τώρα;

Απ: Δεν συμφωνώ καθόλου με τα μέτρα που πήραν και παίρνουν. Θα έπρεπε εξαρχής αν ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν τον λαό, να ακούσουν με πολλή προσοχή τους Άριστους! Που δόξα τω θεώ τιμούν και τον όρκο τους στον Ιπποκράτη και την παγκόσμια φήμη τους. Άκουσαν κάποιους που από ότι έδειξε η καταστροφή που ζούμε, δεν ήταν και τόσο ειδικοί. Το κακό για εμάς βέβαια ακόμα είναι ότι εξακολουθούν πάνω στο ίδιο μονοπάτι της απόλυτης καταστροφής να βαδίζουν.

Ερ: Τι ζημιά έχει υποστεί η οικονομία; Βλέπετε λουκέτα στις επιχειρήσεις στον χώρο σας στο αμέσως επόμενο διάστημα;

Απ: Ή ζημιά είναι τεράστια και φοβάμαι ότι θα το τερματίσουν, όσο εμείς καθόμαστε και δεχόμαστε χωρίς καμία αντίδραση τα όσα σατανικά και απάνθρωπα μας κάνουν. Δεν τους ενδιαφέρει, μα καθόλου, η πείνα και η δυστυχία μας διότι απλούστατα εκείνοι δεν παθαίνουν τίποτα. Εξακολουθούν να παίρνουν τους μισθούς τους, τα bonus, χρήματα από τις επιτροπές, να έχουν τα δωρεάν τους, τις αμαξάρες τους και άλλα πολλά.

Ερ: Η πανδημία και η καραντίνα πόσο θίγει τον καλλιτεχνικό χώρο;

Απ: Πρώτα απ’ όλα δεν είναι πανδημία, είναι επιδημία και ένα γερό όπλο στα χέρια των εξουσιαστών για να φοβηθούν και να γονατίσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό. Τώρα εμείς οι καλλιτέχνες επιλεχθήκαμε ή στοχευθήκαμε από το σύστημα διότι εμείς με την μουσική, τα τραγούδια, τους χορούς, το θέατρο, τις κωμωδίες κ.λπ. είμαστε αυτοί που επικοινωνούμε άμεσα με την ψυχή του κάθε ανθρώπου δίνοντας δύναμη, χαρά , ξεγνοιασιά και πολλά άλλα. Άρα θα μας λιώσουν, εάν τα καταφέρουν!!

Ερ: Κάτω από ποιες συνθήκες θα μπούμε στην νέα κανονικότητα και τι σημαίνει αυτό για τον καλλιτεχνικό χώρο;

Απ: Δεν θα μπούμε σε καμία κανονικότητα! Το μέλλον είναι πολύ ζοφερό για όλους! Και εννοώ βέβαια για τον λαουτζίκο, εκτός εάν !!!

Ερ: Η τηλεργασία μπορεί να γίνει στα πολιτιστικά δρώμενα; Εσείς τι προτείνετε;

Απ: Δεν γνωρίζω για τα άλλα επαγγέλματα. Στο δικό μας χώρο ελάχιστα μπορούν να γίνουν με αυτό τον τρόπο π.χ. μαθήματα μουσικής. Κατά τα άλλα θα βάζει ο καθένας σπίτι του ένα cd να μας ακούει και να αναπολεί «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς..»

Ερ: Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Βαγγέλη Κονιτόπουλου;

Απ: Καλλιτεχνικά σχέδια για το μέλλον δεν έχω. Αυτό βέβαια δεν με σταματά από το να παίζω μουσική  σπίτι μου, μόνος μου και να γράφω τραγούδια. Για μένα, αυτό είναι ο γιατρός μου. Εκείνο που με απασχολεί είναι η σωτηρία όλων μας και για αυτό αν μου δοθεί η ευκαιρία θα αγωνιστώ μαζί με τον λαό μας, για την ελευθερία μας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
email : geobat3@gmail.com

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές