Βαρβιτσιώτης: “Η Τουρκία βρίσκεται σε φάση διεθνούς απομόνωσης”

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ελλάδας λόγω της όλης τεταμένης συνθήκης που επικρατεί με τα ελληνοτουρκικά τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «Η Τουρκία πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι αν συνεχίσει έτσι οι σχέσεις της με την Ευρώπη δεν θα είναι ομαλές»

“Hηχηρές” χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μέρκελ και Μακρόν σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και τις κυρώσεις κατά της τουρκικής προκλητικότητας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ελλάσας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι οι κυρώσεις στις οποίες κατέληξε το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ για τις προκλητική στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, την Ελλάδα και την Κύπρο, βάζει μια καλή βάση για τις συζητήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα.

«Η Τουρκία πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι δεν θα συνεχίσουν οι σχέσεις της με την Ευρώπη να είναι ομαλές -ούτε οι οικονομικές- αν συνεχείσει να έχει αυτή τη στάση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει ότι «αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει τεθεί σε απομόνωση διεθνώς».

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές