Βαρβιτσιώτης: Το μήνυμα της ΕΕ προς την Άγκυρα πρέπει να είναι ή αποκλιμάκωση ή κυρώσεις

 Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχετικά με τα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι: “Η Τουρκία εμφανίζεται με τον ρόλο του νταή στην ευρύτερη περιοχή. Και είναι μία χώρα, η οποία έχει καταστεί εξαγωγέας αστάθειας και αυτό έχει γίνει πλέον αντιληπτό και σαφές στην Ευρώπη: ότι η Τουρκία είναι το πρόβλημα και όχι εμείς”

Αναφορικά με τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς το προτεινόμενο πλαίσιο κυρώσεων στο τουρκικό κράτος το οποίο κινείται με έντονη προκλητικότητα ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε χαρακτηριστικά “ότι πρέπει να σταλεί από την ΕΕ ένα σαφές μήνυμα προς την ‘Αγκυρα: ή προχωρά σε διαδικασίες διαλόγου με αποκλιμάκωση της έντασης ή αλλιώς θα της επιβληθούν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις που θα είναι στοχευμένες απέναντι στη χώρα”

Αναφέρθηκε φυσικά και στην σημασία της συνάντησης Μητσοτάκη – Μακρόν, στη Σύνοδο των MED7, αλλά και στην από κοινού ενημέρωση με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την προσεχή Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

Leave a review