Βαρβιτσιώτης: Το μήνυμα της ΕΕ προς την Άγκυρα πρέπει να είναι ή αποκλιμάκωση ή κυρώσεις

 Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχετικά με τα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι: “Η Τουρκία εμφανίζεται με τον ρόλο του νταή στην ευρύτερη περιοχή. Και είναι μία χώρα, η οποία έχει καταστεί εξαγωγέας αστάθειας και αυτό έχει γίνει πλέον αντιληπτό και σαφές στην Ευρώπη: ότι η Τουρκία είναι το πρόβλημα και όχι εμείς”

Αναφορικά με τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς το προτεινόμενο πλαίσιο κυρώσεων στο τουρκικό κράτος το οποίο κινείται με έντονη προκλητικότητα ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε χαρακτηριστικά “ότι πρέπει να σταλεί από την ΕΕ ένα σαφές μήνυμα προς την ‘Αγκυρα: ή προχωρά σε διαδικασίες διαλόγου με αποκλιμάκωση της έντασης ή αλλιώς θα της επιβληθούν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις που θα είναι στοχευμένες απέναντι στη χώρα”

Αναφέρθηκε φυσικά και στην σημασία της συνάντησης Μητσοτάκη – Μακρόν, στη Σύνοδο των MED7, αλλά και στην από κοινού ενημέρωση με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την προσεχή Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές