Βιασμός 11χρονης: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο προπονητής

Προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 28/1, ζήτησε και πήρε ο προπονητής της 21χρονης, σήμερα, αθλήτριας ιστιοπλοΐας, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία της αθλητριας είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την κοπέλα όταν εκείνη ήταν μόλις 11 ετών.

Την προθεσμία έλαβε για να λάβει γνώση της δικογραφίας για να προχωρήσει στην απολογία του. Φθάνωντας το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, φώναξε προς τους δημοσιογράφους: «κάντε υπομονή να μάθετε και την υπόλοιπη αλήθεια» είπε απαντώντας σε ερωτήσεις.

Ο προπονητής οδηγήθηκε χθες στο λιμάνι της Σάμου ύστερα από ένταλμα βίαιης πρσαγωγής, και σήμερα μεταφέρθηκε σήμερα στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για όσα έχει καταθέσει η νεαρή κοπέλα στις αρχές. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι βαρύτατες και κακουργηματικής φύσεως και συγκεκριμένα: βιασμός κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Ο εισαγγελέας Νικ. Στεφανάτος διεξήγαγε ενδελεχή έρευνα με γοργούς ρυθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο, λαμβάνοντας κατάθεση τόσο από την αθλήτριαν όσο και από τους γονείς της.,

Οι κινήσεις του εισαγγελικού λειτουργού έγιναν ταχύτατα και κάτω από άκρα μυστικότητα. Στόχος ήταν αφενός να προστατευθεί η καταγγέλουσα και αφετέρου η Δικαιοσύνη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να βρεθεί ενώπιον της ο προπονητής, με την ιδιότητα του ύποπτου τέλεσης αξιόποινων πραξεων.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις εκ των οποίων οι δύο, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, αφορούν ανήλικο θύμα. Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του αφορά βιασμό κατ΄ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, πράξεις που αποτελούν βαριά εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.

Ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν είχε ερωτική σχέση με την αθλήτρια, όταν εκείνη ήταν 11 χρονών αλλά κάποια χρόνια αργότερα. Ισχυρίζεται, επίσης, πως δεν υφίσταται θέμα βιασμού, καθώς σχετίστηκε ερωτικά με την θέληση της αθλήτριας η οποία μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κατηγορούμενος , ήθελε να φύγουν μαζί από το σπίτι της.

Οι ισχυρισμοί που προβάλει ο 38χρονος θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Από τις δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, οι νομικοί εκτιμούν πως η υπεράσπισή του κατευθύνεται στην άρνηση του βιασμού , ούτως ώστε να δομηθεί στη βάση πως η όποια συμπεριφορά του αφορούσε μεν ανήλικο αλλά άνω των 12 ή και 14 ετών, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κάθε ηλικία επισύει και διαφορετικές ποινές. Σύμφωνα με νομικούς “η συναίνεση ή και η πρωτοβουλία του ανηλίκου” δεν αποτελεί λόγο για την άρση του άδικου χαρακτήρα της πράξης.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές