Εξαπλώνεται η πανδημία και στα συμπαθέστατα ζωάκια βιζόν καθώς έφτασε ο ιός και στη Γαλλία. Για πρώτη φορά ανιχνεύτηκε σε εκτροφείο βιζόν της Γαλλίας η νόσο Covid-19 στο νοτιοδυτικό Παρίσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
«Διατάχθηκε η θανάτωση του συνόλου των 1000 ζωών που βρίσκονται στο εκτροφείο και η καταστροφή των προϊόντων που προέρχονται από αυτά τα ζώα» , αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα υπουργεία Γεωργίας, Υγείας και Οικολογικής Μετάβασης.
Από τα τέσσερα εκτροφεία βιζόν που βρίσκονται στη γαλλική επικράτεια, το ένα βρέθηκε «καθαρό» και στα άλλα δύο οι αναλύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός της εβδομάδας.
Οι θανατώσεις των ζώων σε μολυσμένα εκτροφεία γίνονται μαζικά, καθώς δεν προτίθενται οι αρχές παγκοσμίως να διακινδυνεύσουν την πιθανή ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα.