Γεωργιάδης: Προκηρύξεις 17 ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων έως το τέλος του 2020

Την προκήρυξη δεκαεπτά έργων ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων έως το τέλος του 2020, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά για την πορεία εκτέλεσης προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

  «Μέχρι το τέλος του χρόνου προκηρύσσουμε δεκαεπτά έργα ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον χαμένο χρόνο της πενταετίας ΣΥΡΙΖΑ και να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον Έλληνα φορολογούμενο» είπε ο κ. Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης κ Επενδύσεων προσέθεσε ότι στο κομμάτι των χρημάτων που είχαν δεσμευτεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων, κατά την πενταετία ΣΥΡΙΖΑ «δεν έγινε απολύτως τίποτα, δεν μπήκε ένα τούβλο, δεν έγινε ένας διαγωνισμός, δεν έγινε ένα επιχειρησιακό σχέδιο, δεν έγινε ένα περιφερειακό σχέδιο».

Ο κ. Γεωργιάδης μνημόνευσε ακόμα επιστολή του τότε αρμοδίου επιτρόπου Χαν ότι «αν δεν τρέξετε πάρα πολύ γρήγορα, αυτά τα 1,2 δισεκατομμύρια που είναι δεσμευμένα για τη διαχείριση των απορριμμάτων προφανώς δεν θα μπορέσετε να τα απορροφήσετε», ενώ προειδοποίησε ότι, αφού, «το επόμενο Πρόγραμμα δεν προβλέπει χρήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθόσον αυτή η τεχνολογία θεωρείται ότι έχει ήδη εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, εάν χαθούν αυτά τα λεφτά θα επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο».

    Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς είπε ότι εάν η κυβέρνηση έχει να επικρίνει «τη δική μας θητεία σε σχέση με την απορροφητικότητα, θα έπρεπε να πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες κατέτασσαν την Ελλάδα στην πρώτη θέση της απορροφητικότητας και έδιναν αλλεπάλληλα συγχαρητήρια στη χώρα μας». Επίσης, ανέφερε ότι η Ελλάδα στο β’ τρίμηνο (του 2020) κατέγραψε ύφεση πέραν του 15%, «μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ εξέφρασε ανησυχία για τις «δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία λόγω των εξελίξεων».

Ανταπαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι παρά τις αρχικές προβλέψεις της Επιτροπής ότι η Ελλάδα θα ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη το 2020, (η Κομισιόν) έχει ήδη αναθεωρήσει τον δείκτη «και μας έχει πάει στη μέση, όπου πλέον η τελευταία χώρα είναι η Ισπανία του φίλου σας του Ιγκλέσιας».

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές