Για lockdown οδεύει η Μαδρίτη όπου καταγράφεται το 1/3 των 133.604 κρουσμάτων στην Ισπανία

Νέες εξελίξεις όσον αφορά την φονική νόσο στην Μαδρίτη όπου τα σύνορα στις πόλεις θα κλείσουν για τους επισκέπτες των άλλων περιοχών.

Αυτό φαίνεται να προβλέπουν τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν στους μεγάλους δήμους όπου καταγράφονται ημερησίως πολύ μεγάλα ποσοστά μόλυνσης από τον ιό. Άλλες 9 πόλεις στην μητροπολιτική περιοχή της ισπανικής πρωτεύουσας θα επηρεαστούν, επίσης, από τα μέτρα.

“Η υγεία της Μαδρίτης είναι η υγεία της Ισπανίας. Η Μαδρίτη είναι ξεχωριστή”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, όπου ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τις επόμενες ημέρες.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα μπορούν να διασχίσουν τα όρια του δήμου για να πάνε στη δουλειά ή το σχολείο, να επισκεφθούν γιατρό ή να πάνε για ψώνια, όμως θα πρέπει να παραμείνουν εντός της πόλης για κάθε ψυχαγωγική δραστηριότητα, βάσει της συμφωνίας.

Στα μέτρα επίσης περιλαμβάνονται το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων περίπου στις 11 το βράδυ καθώς και το κλείσιμο των δημόσιων πάρκων και παιδικών χωρών. Ανάμεσα στα νέα μέτρα που στόχο έχουν την όσο μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων συγκαταλέγονται με οι κοινωνικές συναθροίσεις οι οποίες θα περιοριστούν στα έξι άτομα.

Η περιοχή της Μαδρίτης καταγράφει άνω του 1/3 των 133.604 κρουσμάτων που διαγνώστηκαν στην Ισπανία τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

σχετικα αρθρα

Leave a review