Γιώργος Τσαπουρνιώτης Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας : «Είμαστε πλέον σε τροχιά ανάπτυξης»

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης  Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άνναςστον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη μιλώντας για όλα αλλά και την επόμενη μέρα. Ας δούμε τι είπαν :

Ερ. Η πανδημία του κορονοιού θίγει τα οικονομικά του Δήμου αυτή την δύσκολη εποχή για όλους;

Απ. Πραγματικά καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να έχουμε θετικό ισοζύγιο. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την οικονομική υπηρεσία μου η οποία κάνει μεγάλο αγώνα και έχει καταφέρει πολλά.

Ήδη απορροφήσαμε χρήματα για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών όπως και δικαστικών ληξιπρόθεσμων. Επίσης είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε ένα μεγάλο ποσό στο ταμείο Παρακαταθηκών κ Δανείων. Αφορούσε δάνειο που είχε εκταμιεύσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και όπως αποδείχτηκε δεν χρειάζονταν.

Ερ. Πως έχετε καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να έχετε κάνει τόσα πολλά έργα ως Δήμαρχος ;

Απ. Από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος μαζί με την ομάδα μου κινηθήκαμε παράλληλα σε τρεις άξονες. Καθαριότητα -Καθημερινότητα- Έργα. Πράγματι και στα τρία αισθανόμαστε ότι έχουμε αλλάξει τον Δήμο μας προς το καλύτερο. Σε ότι αφορά τα έργα έχουμε δημοπρατήσει 18 έργα, δίνοντας προτεραιότητα στα σχολεία, στο οδικό δίκτυο καθώς και άλλες παρεμβάσεις που τονώνουν το αίσθημα ασφάλειας στους δημότες μας. Τα καλύτερα όμως έρχονται.

Ερ. Τι εννοείται  «Τα καλύτερα έρχονται» ;

Απ. Eχουμε την τύχη να διαθέτουμε ως Δήμος εξαιρετικό προσωπικό, η τεχνική μας υπηρεσία εργάζεται ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να υποβάλλουμε προτάσεις σε όλες τις προσκλήσεις που έχει γνωστοποιήσει το ΥΠΕΣ μέσω του προγράμματος Αντώνης  Τρίτσης.

Ερ. Σε άλλους άξονες και τομείς της καθημερινότητας πώς τα πάτε ;

Απ. Στο τομέα της καθαριότητας έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά, όμως είδαμε και τα λάθη μας. Είδαμε και που πονάμε. Φέτος δεχτήκαμε χιλιάδες επισκέπτες κ πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε σε μεγάλο βαθμό. Για την νέα χρονιά θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι.

Ήδη προμηθευόμαστε 650 νέους κάδους απορριμμάτων και τις επόμενες βδομάδες παραλαμβάνουμε ένα καινούριο απορριμματοφόρο μέσω του προγράμματος Φιλόδημος. Επίσης μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα λειτουργήσουν στην πόλη της Λίμνης υπόγειοι κάδοι εναπόθεσης απορριμμάτων. Με αυτές τις κινήσεις πιστεύουμε ως δημοτική αρχή ότι θα ανεβάσουμε την ποιότητα μας σε ότι αφορά την καθαριότητα.

Στον τομέα της καθημερινότητας, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Από την πρώτη Σεπτεμβρίου ορίστηκε αντιδήμαρχος καθημερινότητας και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Ερ. Ποιο είναι το μήνυμα σας για την επόμενη μέρα ;

Απ. Ο τόπος μας έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Ελπίζω και εύχομαι κε Βαθιώτη ότι αρκετά νέα παιδιά θα ανακτήσουν την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση τους και θα μείνουν στον τόπο μας.

Τα μηνύματα που παίρνω καθημερινά με γεμίζουν με ακόμα περισσότερη δύναμη.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
email : geobat3@gmail.com

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές