Γ. Ραγκούσης προς Γ. Βρούτση: “Δεν υπάρχετε” – αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό

Σε αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού για το 2021 στην ελληνική βουλή με τον Γιάννη Ραγκούση να επιτίθεται σφόδρα στην τοποθέτηση του Υπουργού  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης κατά την ομιλία του απαντώντας στην τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας ανέφερε: «Κύριε Βρούτση, αν είχαν οι πιτσιρικάδες τη δυνατότητα να έχουν παρακολουθήσει και τη χθεσινή συνεδρίαση, άρα την τοποθέτηση του κ. Σταϊκούρα και τη σημερινή, με τη δική σας τοποθέτηση, θα αντιδρούσαν με δύο λέξεις: δεν υπάρχετε. Αυτές θα ήταν οι λέξεις που θα ένιωθαν την ανάγκη να βγουν από το στόμα τους», και πρόσθεσε: «εσείς πρέπει να έχετε ξεπεράσει κάθε όριο. Να μιλήσει κανείς για θράσος, για αμετροέπεια; Μιλάτε για σωστές πολιτικές στην εργασία, για αύξηση μισθών και σας ακούει μια κοινωνία. Αλλά σας ακούνε και επιστήμονες, πιτσιρικάδες, πρωτοετείς φοιτητές. Τα λέτε αυτά σε μια κοινωνία που είναι η οικονομία της βουτηγμένη στην ύφεση τουλάχιστον κατά 10%. Και μιλάτε είτε χθες για αύξηση των εργαζομένων, είτε σήμερα για σωστές πολιτικές στην εργασία, είτε και για αύξηση μισθών. Ειλικρινά, προσωπικά θα είμαι ο πρώτος κ. Σταϊκούρα που θα υπογράψω, αν πάρετε την ευθύνη όλα όσα είπατε εσείς χθες και ο κ. Βρούτσης σήμερα, να τα υποβάλετε για να σας απονεμηθεί το Νόμπελ Οικονομίας, θα είμαι ο πρώτος που θα υπογράψω ένα τέτοιο αίτημα. Γιατί πρέπει να έχετε βρει τη μαγική λύση που δεν την ξέρει η οικονομική επιστήμη, δεν την ξέρει καμία κοινωνία στον κόσμο.

Ανεβαίνετε σε αυτό το βήμα με ύφεση 10% για να πείτε ότι αυξήθηκε η απασχόληση και να πείτε ότι αυξήθηκαν και οι μισθοί;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην εξ αποστάσεως εργασία. «Κύριε Βρούτση, επειδή για πολλά είπατε, πολλά που αντιστοιχούν στο επίπεδο ενός ικανότατου γενικού διευθυντή του υπ. Εργασίας, υπάρχει αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στη χώρα ή δεν υπάρχει αυτό το εκτεταμένο καθεστώς της εξ αποστάσεως εργασίας; Υπάρχει. Ποιο είναι το νομοθετικό καθεστώς που διέπει αυτή τη νέα πραγματικότητα κ. Βρούτση; Δεν υπάρχει. Μολονότι το είχατε προαναγγείλει, μολονότι κάθε φορά που σας θέταμε το ερώτημα λέγατε, θα φέρουμε  το νομοσχέδιο. Υπάρχει ένα όριο και στο θράσος και στην αμετροέπεια. Μιλάτε σε μια χώρα που είναι βουτηγμένη στην ύφεση κατά 10%».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, παίρνοντας το λόγο απάντησε εξίσου επιθετικά στον Γιάννη Ραγκούση λέγοντας:

«Ο λόγος που εκπέμφθηκε από τον κ. Ραγκούση και είναι ένας λόγος που ακούμε, και χθες και σήμερα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πανομοιότυπος», και πρόσθεσε: «είναι ένας λόγος φαφλατάδων, που μιλάτε και δεν λέτε τίποτα, δεν απαντάτε όταν σας δίνει στοιχεία ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας και έρχεστε και προσπαθείτε να λοιδορήσετε την κυβέρνηση με έωλα επιχειρήματα». Ο Σπήλιος Λιβανός επέκρινε ιδίως τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη διάταξη για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. «Δεν ψηφίσατε την αύξηση των μισθών, περίπου 2.000.000 εργαζομένων. Είπατε τότε ότι τάχα δεν το ψηφίζετε επειδή θα μειωνόταν ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ. Σήμερα όμως σας επισημαίνει ότι στον προϋπολογισμό δεν μειώνεται ούτε ένα ευρώ ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ. Σήμερα θα ζητήσετε μια συγγνώμη από τα 2.000.000 εργαζομένων που δεν ψηφίσατε την αύξηση των μισθών τους; Θα ζητήσετε μια συγνώμη για όλα όσα δεν ψηφίζετε, κερδοσκοπώντας με λαϊκισμό. Νομίζετε ότι θα κερδίσετε σε ψήφους, αλλά βυθίζεστε κάθε μέρα που περνάει», είπε ο Σπήλιος Λιβανός.

Απάντηση έδωσε και ο Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας  ότι ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε χωρίς να παρουσιάσει ένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του. 

«Ο προϋπολογισμός επιβεβαιώνει το ψέμμα σας», είπε και πρόσθεσε: «Δεν ψηφίσατε την αύξηση των μισθών δια μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών τους. Από 1.1.2021, θα είναι 2.000.000 οι εργαζόμενοι και 267.000 επιχειρήσεις που θα ωφεληθούν από το μέτρο. Για μισθό 1.000 ευρώ, το όφελος για την επιχείρηση θα είναι 318 ευρώ και για τον εργαζόμενο το όφελος θα είναι 228 ευρώ, σε ετήσια βάση. Για μισθό 900 ευρώ, το όφελος για την επιχείρηση θα είναι 286 ευρώ και για τον εργαζόμενο το όφελος θα είναι 205 ευρώ. Για μισθό 800 ευρώ, το όφελος για την επιχείρηση θα είναι 254 ευρώ και για τον εργαζόμενο θα είναι 183 ευρώ, το ετήσιο όφελος. Αυτά δεν είναι αύξηση; αυτά τα μαθηματικά μαθαίνετε στο ΣΥΡΙΖΑ; Σήμερα αποδείχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ένα μεγάλο ψέμα και με μικροκομματική σκοπιμότητα, δεν ψήφισε την αύξηση των μισθών των εργαζομένων, από 1.1.2021. με τον ίδιο τρόπο δεν ψήφισε και τις 100.000 θέσεις εργασίας που τους χρηματοδοτήσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν ψήφισε και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές