Δακτυλοδεικτούμενος ο Ερντογάν από την Le Figaro: Αυξάνονται οι κακοί χειρσμοί του

Το βασικό άρθρο της μεγάλης γαλλικής εφημερίδας Le Figaro αναφέρεται έντονα στον εθνικιστικό λαϊκισμό ισλαμιστικού τύπου από τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Στην αξεπέραστη προκλητικότητα, στους κακούς χειρισμούς και στα “άσχημα χτυπήματα” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφιερώνει το κύριο άρθρο της η εφημερίδα Le Figaro.

Ο αρθρογράφος Philippe Gélie αναρωτιέται χαρακτηριστικά «ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι ικανοποιημένος με “την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί” kαι θέλει τώρα να εκδικηθεί τη ναυμαχία της Ναυπάκτου;».

Ο Γάλλος αρθρογράφος περιγράφει, επίσης, την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο με την παρουσία του τουρκικού ναυτικού σημειώνοντας ότι «οι δύο
γειτονικές χώρες, ιστορικοί αντίπαλοι, αγωνίζονται για την εκμετάλλευση πλούσιων υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αναζωπυρώνοντας μια αρχαία διαμάχη, για την έκταση των αντίστοιχων ηπειρωτικών εδαφών τους. Στα ανοιχτά της Κύπρου, οικονομικά οφέλη και θέματα κυριαρχίας δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ» και υπενθυμίζοντας τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ότι «η παραμικρή σπίθα θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια καταστροφή».

σχετικα αρθρα

Leave a review