Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία για ένα έκτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ μετά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία σήμερα» είπε ο Μπορέλ σε δημοσιογράφους.

Ενημέρωσε, ωστόσο, ότι οι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω την Ουκρανία με 500 εκατομμύρια ευρώ για αγορές όπλων, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει η ΕΕ για αυτόν τον σκοπό σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ορισμένες χώρες έχουν πολύ ισχυρές θέσεις για το θέμα, είχε πει νωρίτερα ο Μπορέλ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μάταια οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών προσπάθησαν να πείσουν -κυρίως την Ουγγαρία-να αλλάξει θέση και να στηρίξει το εμπάργκο.

Οι 27 συζητούν σχεδόν εδώ και δύο εβδομάδες την πρόταση της Κομισιόν για την σταδιακή εφαρμογή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά οι χώρες που εξαρτώνται ενεργειακά από τη Ρωσία, αξιώνουν πολύ μεγάλες εξαιρέσεις.

Η ισχυρότερη αντίθεση προέρχεται από μια χώρα που «κρατά όμηρο ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της λιθουανικής διπλωματίας, Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις, αναφερόμενος στην Ουγγαρία.σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές