Δημοσκοπηση χαστούκι σε Μητσοτακη απο τον Σκαι | Ellada FM


Μπορεί υπεύθυνες για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών να είναι για τους πολίτες διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, ωστόσο, η τωρινή κυβέρνηση σίγουρα έχει πληγεί και μάλιστα σοβαρά από την όλη διαχείριση της του φρικιαστικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, καθώς, μόλις το 27% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι προτιμούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις ιδιαίτερα κρίσιμες επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η οργή των πολιτών για τα όσα συνέβησαν, αλλά και τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια, για την κατάσταση των σιδηροδρόμων και όχι μόνο, αποτυπώνεται «ανάγλυφα» στην πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, μετά την εθνική τραγωδία.

Σύμφωνα με αυτήν, η ΝΔ καταγράφει ξεκάθαρες απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης, την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά σταθερά την πρωτιά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για το αξίωμα, αλλά με 35 μονάδες, πλέον, έναντι 38 στην προηγούμενη δημοσκόπηση, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, πάντως, να παραμένει σταθερός στο 27%, χωρίς να καταγράφει άνοδο, αλλά ούτε και απώλειες.

Η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων), αλλά με -μόλις- 4 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ είναι πρώτη με ποσοστό 30%, έναντι 26% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 10%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4, το ΜεΡΑ25 με 3,5%, η Εθνική Δημιουργία με 1%, το Εθνικό Κόμμα Ελληνες με 3,5%, ενώ στο 13% βρίσκεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα ευρήματα της έρευνας, οι πολίτες εξακολουθούν να προτιμούν, σε ποσοστό 37% μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή με βασικό κορμό τη ΝΔ (σε ποσοστά 27% και 10%, αντίστοιχα). Από την άλλη, ένα 30% των πολιτών προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστά 14% και 16%, αντίστοιχα), ενώ μόλις το 6% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Τι λενε για τους σιδηροδρόμους

Το 51% των πολιτών που ερωτήθηκαν στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι η πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στους σιδηροδρόμους βαρύνει διαχρονικά τις ελληνικές κυβερνήσεις. Ωστόσο, ένα 28% πιστεύει ότι τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη έχει η ΝΔ, την ώρα που μόλις το 4% ρίχνει την ευθύνη στην -προηγούμενη- κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 12% απαντά και η δύο, ενώ το 5% επιλέγει το «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ερωτηθέντες, τέλος, για το εάν θα πάνε να ψηφίσουν, το 91% απάντησε «ΝΑΙ» (14%) και «ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ» (77%).

Source link

σχετικα αρθρα

Leave a review