Διαδήλωση στην Πλας ντε λα Κονκόρντ ενάντια στην συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση


Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Γαλλία ενάντια στην συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. Ειδικότερα, γύρω στους 2.500 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Πλας ντε λα Κονκόρντ του Παρισιού, ενώ μαθητές και φοιτητές προχώρησαν σε αντίστοιχες δράσεις τις προηγούμενες ημέρες.

Γύρω στις 20.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) επικρατούσε ηρεμία στη συγκέντρωση αυτή. Μια 22χρονη, η Κλάρα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συμμετέχει σε όλες τις διαδηλώσεις. «Είναι σημαντικό να είμαστε εδώ, φοβάμαι μήπως το κίνημα ξεφουσκώσει», είπε η νεαρή φοιτήτρια.

Λίγο νωρίτερα περίπου 200 νέοι συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα του 1ου Διαμερίσματος του Παρισιού, όπου είχαν μεταφερθεί δύο φοιτητές οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί.

Σε όλη τη Γαλλία, περίπου 15 Πανεπιστήμια έχουν αποκλειστεί και σε άλλα 20 έχει γίνει κατάληψη, σύμφωνα με τον φοιτητικό σύλλογο L’Alternative, που πρωτοπορεί σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Στο Παρίσι έγιναν δύο μικρές συγκεντρώσεις και οι φοιτητές επιχείρησαν να οργανώσουν μια αυθόρμητη διαδήλωση σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς εργάτες της καθαριότητας του Παρισιού. Με την επέμβαση της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν γρήγορα.

Αποκλεισμένα είναι και ορισμένα λύκεια στο Παρίσι. «Καταφέραμε να κινητοποιήσουμε όλους τους μαθητές. Αυτό δείχνει ότι έχουμε ομοφωνία», είπε μια 16χρονη μαθήτρια στο Λύκειο Ανρί Κατρ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

σχετικα αρθρα

Leave a review