Διπλωματικές πηγές για τη νέα τουρκική Navtex: Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί την αποκλιμάκωση και ποιος όχι

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν σχολιάζοντας την νέα παράνομη τουρκική Navtex «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί την αποκλιμάκωση και ποιος όχι»

«Ποιος καλεί προσχηματικά σε διάλογο και ποιος τον εννοεί πραγματικά», πρόσθεταν χαρακτηριστικά.

Η τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Στόλτεμπεργκ

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την συνάντηση που πραγματοποίησε με τον γενικό γραμματέα του NATO Γενς Στολτεμπεργκ κατήγγειλε την τουρκική παραβατικότητα. τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα επιδεικνύει τεράστια ψυχραιμία αλλά παράλληλα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και σαφώς τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που φιλοξενείται στο Βερολίνο, τονίστηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές και υπονομεύουν τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της Συμμαχίας, ενώ από την πλευρά του κ. Στόλτενμπεργκ εκφράστηκε η πρόθεση να καταβληθεί προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

σχετικα αρθρα

Leave a review