ΕΒΕΠ: Στην εντατική η ελληνική οικονομία – Τα πέντε μέτρα που ζητούν οι επιχειρηματίες

Η ελληνική οικονομία σαφώς και είναι στην “εντατική” με τους επιχειρηματίες να αναμένουν ελαφρύνσεις και ενίσχυση.

Συγκεκριμένα η επιχειρηματικότητα στην χώρα μας αναμένει εναγωνίως πέντε καίρια μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν άμεσα. Πρόκειται για τις φορο-ελαφρύνσεις που αφορούν την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ καθώς και την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά δυο μονάδες από το 2021, τονίζει χαρακτηριστικά το ΕΒΕΠ.

Η όλη συνθήκη της πανδημίας έχει καθηλώσει και έχει αποτελέσει τον μεγαλύτερο και τραγικό εφιάλτη για την ελληνική οικονομία. Και εκεί που είχε υπάρξει ένα φως ανάρρωσης για τις περισσότερες επιχειρήσεις από την υπερ-δεκαετή ταλαιπωρία βρέθηκε ξανά να ταλανίζεται.

Το σενάριο της γρήγορης οικονομικής ανάκαμψης, που όλοι θα θέλαμε να συμβεί, δεν φαίνεται επί του παρόντος εφικτό, ούτε στην ευρωπαϊκή, ούτε και στην ελληνική αγορά. Και τούτο γιατί, ακόμη και οι πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, θέλουν ένα διάστημα 12 έως 18 μηνών για την ανάκαμψη των εθνικών οικονομιών, μετά και τη χρήση του εμβολίου. Παραταύτα, το σενάριο για τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά από τις αρχές του 2021.

σχετικα αρθρα

Leave a review