ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκε πλήθος περιπτώσεων εμπρησμών στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας- Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη

Στο πλαίσιο επιστάμενων και μεθοδικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την εξιχνίαση διάφορων αδικημάτων και τον εντοπισμό των δραστών, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποίησαν τα στοιχεία ατόμου που ενέχεται σε πλήθος περιπτώσεων εμπρησμών.

Πρόκειται για 31χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα του «Εμπρησμού», «Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», παράβαση της Νομοθεσίας «Για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».

Ο 31χρονος έθετε φωτιά κυρίως σε οχήματα προκαλώντας φθορές, ενώ σε δύο περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο προκάλεσε το θάνατο δύο σκύλων

Προκειμένου να οδηγηθούν στα ίχνη του 31χρονου, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων, συνέστησαν «Ειδική Ομάδα Αναζητήσεων και Ερευνών», από την εντατική έρευνα των οποίων προέκυψε ότι ο ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Απριλίου 2020 έως αρχές Ιανουαρίου 2021 στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας, προκάλεσε σε δεκατρείς (13) περιπτώσεις, πυρκαγιά με τη χρήση αναπτήρα – φλόγιστρο, κυρίως θέτοντας φωτιά σε οχήματα.

Συνεπεία των πυρκαγιών προκλήθηκαν φθορές, μεταξύ άλλων, σε δεκαπέντε (15) οχήματα (αυτοκίνητα, φορτηγό και δίκυκλα) που ήταν σταθμευμένα σε πυλωτές ή οδοστρώματα και σε ένα (1) κάδο απορριμμάτων, ενώ σημειώνεται ότι σε μία περίπτωση, λόγω της μεγάλης έντασης της πυρκαγιάς από την οποία προέκυπτε κίνδυνος ζωής, κατόπιν συστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώθηκαν διαμερίσματα πολυκατοικίας μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 31χρονος σε δύο (2) ακόμη περιπτώσεις στην ίδια περιοχή, το 2019 και το 2020, προκάλεσε το θάνατο δύο σκύλων, θέτοντας φωτιά σε αυτούς με τη χρήση αναπτήρα – φλόγιστρο.

Πρωινές ώρες χθες (19-01-2021) αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εντόπισαν τον 31χρονο στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας και έπειτα από έρευνα της οικίας του παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μεταλλικό μαχαίρι και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές