ΕΛ.ΑΣ.: Επιπόλαιοι παραμένουν οι οδηγοί και εν μέσω καραντίνας. Απογοητεύουν τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής

Απογοητευτικά τα στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων που ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Παρά την καραντίνα και την περιορισμένη κυκλοφορία, ο φόρος αίματος στην άσφαλτο ήταν και πάλι βαρύς.

Συγκεκριμένα, κατά το μήνα Ιανουάριο 2021, στην περιοχή της Αττικής σημειώθηκαν 372 τροχαία ατυχήματα με 418 παθόντες και ειδικότερα:

  • 11 θανατηφόρα με 12 νεκρούς,
  • 12 σοβαρά με 12 σοβαρά τραυματίες,
  • 349 ελαφρά με 394 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 9.266 παραβάσεις από τις οποίες 357 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 56 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 18 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 1.369 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 139 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 91 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 93 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 267 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
  • 13 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές