Ενωτικός ο Μπάιντεν στην πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος των ΗΠΑ

Ενωτικός εμφανίστηκε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του. «Θα είμαι ένας πρόεδρος που ενώνει αντί να χωρίζει» είπε καταχειροκροτούμενος από του εκατοντάδες οπαδούς του.
Ξεκινώντας την πρώτη του ομιλία ως εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι «αύριο θα έρθει μια καλύτερη μέρα»

Ο Τζο Μπάιντεν κήρυξε επισήμως την νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δεσμευόμενος ότι ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα επιδιώξει να ενώσει τους Αμερικανούς.
«Ο λαός αυτής της χώρας μίλησε. Μας έδωσε μια ξεκάθαρη νίκη, μια πειστική νίκη», δήλωσε ο Μπάιντεν και αναφέρθηκε στο ρεκόρ που σημείωσε με πάνω από 74 εκατομμύρια ψήφους.

«Δεν θα βλέπω μπλε και κόκκινες πολιτείες, αλλά ενωμένες πολιτείες» υπογράμμισε. «Θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη όλων σας».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε την οικογένειά του και τη σοφή, όπως τη χαρακτήρισε, σύζυγό του και σημείωσε ότι είναι τιμή να συνεργάζεται με την πρώτη αφροαμερικανή αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις.

«Οι αντίπαλοι μας δεν είναι εχθροί, είναι Αμερικάνοι»

Αναφέρθηκε στους ψηφοφόρους του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως «τώρα για όλους εσάς που ψηφίσατε τον πρόεδρο Τραμπ, καταλαβαίνω την απογοήτευσή σας απόψε. Έχω χάσει μερικές φορές, αλλά τώρα ας δώσουμε ο ένας στον άλλο την ευκαιρία».«Ήρθε η ώρα να απομακρύνουμε τη σκληρή ρητορική, να ρίξουμε τους τόνους και να ξαναδούμε ο ένας τον άλλο, να ακούσουμε ο ένας τον άλλο και να σημειώσουμε πρόοδο, πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους μας ως εχθρούς μας. Δεν είναι εχθροί μας. Είναι Αμερικάνοι» τόνισε.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές