Επαίνους για τον τρόπο που ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός από την Αίγυπτο

Τα εύσημα της αιγυπτιακής πλευράς για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα το άνοιγμα του τουρισμού, εξέφρασε σήμερα το πρωί στο Κάιρο, ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου δρ. Χάλιντ Ελ Ανάνι, υποδεχόμενος τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. 

Ο κ. Θεοχάρης, είπε ότι ο Αιγύπτιος ομόλογός του επαίνεσε την Ελλάδα «για το μοντέλο μας και για τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουμε. Και μας είπε ότι οι βάσεις του είναι και οι βάσεις του ανοίγματος του τουρισμού της Αιγύπτου», τονίζοντας ότι «χαιρόμαστε όταν υπάρχει αυτού του επιπέδου η συνεργασία».  

«Κοιτάξαμε το μέλλον, είδαμε το πώς θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε ακόμη πιο έντονα, πιο στενά και παραγωγικά, και στους διεθνείς φορείς, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού που είμαστε μαζί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, αλλά και κυρίως στον τομέα της κρουαζιέρας, έναν τομέα που είναι πολύ ελπιδοφόρος για το μέλλον, αλλά κυρίως είναι ένας τομέας που μπορεί να φέρει τις δύο χώρες πιο κοντά, γιατί αυτό που μας ενώνει είναι η Μεσόγειος Θάλασσα, η οποία δεν μας χωρίζει, μας ενώνει…», τόνισε ο κ. Θεοχάρης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, παρουσία του Έλληνα πρέσβη Νίκου Γαριλίδη.

Ο υπουργός Τουρισμού βρίσκεται στην Αίγυπτο, μετά από πρόσκληση της αιγυπτιακής κυβέρνησης, με αφορμή τη σημερινή ιστορική παρέλαση των Φαραώ, που θα μεταφερθούν από το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μουσείο Φουστάτ, στο παλαιό Κάιρο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο σημαντικό αυτό γεγονός για τη Χώρα του Νείλου.     

Αργότερα το μεσημέρι, ο Υπουργός Τουρισμού έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Θεόδωρο Β’, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές