Επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα από τα τεστ στη νέα δομή του Καρά Τεπέ

Κατά την είσοδο τους στο νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης εντοπίστηκαν θετικοί στην νόσο του κορωνοϊού επτά πρόσφυγες και μετανάστες. Δύο από αυτούς ανήκουν στους 35 που είχαν βρεθεί θετικοί κατά τον υγειονομικό έλεγχο που υπήρξε πριν από το κάψιμο του ΚΥΤ της Μόριας. Φυσικά όσοι διαγνώστηκαν θετικοί τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρος ο οποίος έχει διαμορφωθεί στην νέα δομή.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σήμερα προβλέπεται να μπουν στη νέα δομή, αφού προηγουμένως ελεγχθούν υγειονομικά, περί τους 1.000 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι εισερχόμενοι στη νέα δομή πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι τους μέλη οικογενειών και ανήκοντες σε ευάλωτες ομάδες, αρχικά καταγράφονται.

Στη συνέχεια, οδηγούνται στο ιατρείο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Unicef, όπου και εξετάζονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αν πάσχουν από τη νόσο του κορονοιού. Το αποτέλεσμα της εξέτασης βγαίνει σε 15 περίπου λεπτά, καθώς χρησιμοποιούνται τεστ ταχείας εξέτασης που ήρθαν στη Μυτιλήνη προχθές.

Τέλος οδηγούνται σε σκηνές, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί κατά «γειτονιές εθνικοτήτων».

σχετικα αρθρα

Leave a review