ΗΑΕ: Η χώρα ακύρωσε το μποϊκοτάζ εις βάρος του Ισραήλ

Πλέον επιτρέπεται η σύναψη εμπορικών και οικονομικών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέδωσε διάταγμα με το οποίο ακυρώνει τη νομοθεσία που προβλέπει μποικοτάζ εις βάρος του Ισραήλ και πλέον επιτρέπεται η σύναψη εμπορικών και οικονομικών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας WAM.

Απώτερος στόχος του διατάγματος του Προέδρου Χαλίφα μπιν Ζαγιεντ αλ Ναχιαν είναι να στηρίξει την διμερή συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία διμερών σχέσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά το WAM

Μία ανακοίνωση που έγινε την ώρα που η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al σκοπεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη απευθείας πτήση μεταξύ του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ και του Αμπου Ντάμπι, πρωτεύουσας των Εμιράτων, μεταφέροντας ισραηλινή αντιπροσωπεία και υψηλόβαθμους συμβούλους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Για την σύναψη συμφωνίας στις 13 Αυγούστου μεσολάβησαν οι ΗΠΑ για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Εμιράτων και Ισραήλ.

Μεταξύ των συμβούλων αυτών θα είναι και ο Τζάρεντ Κούνσερ, γαμπρός του Τραμπ. Η πτήση θα αναχωρήσει στις 31 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

σχετικα αρθρα

Leave a review