ΗΠΑ: Πέθανε ο Κόλιν Πάουελ από επιπλοκές του κορονοϊού.

Έφυγε σε ηλικία 84 ετών, από επιπλοκές του κορονοϊού, ο Κόλιν Πάουελ, ο πρώτος αφροαμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Τζορτζ Μπους του νεότερου, όπως έκανε γνωστό η οικογένειά του.

«Ο στρατηγός Κόλιν Λ. Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί λόγω επιπλοκών από τον Covid 19», έγραψε η οικογένεια Πάουελ στο Facebook. «Χάσαμε έναν αξιόλογο και αγαπημένο σύζυγο, πατέρα, παππού και έναν σπουδαίο Αμερικανό», συμπλήρωσαν, σημειώνοντας ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Ο Πάουελ ήταν ένας διακεκριμένος στρατιωτικός, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε στον πόλεμο στο Βιετνάμ και έγινε ο πρώτος αφροαμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στα τέλη της προεδρίας του Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο νεότερος και πρώτος Αφροαμερικανός Αρχηγός του Πενταγώνου υπό την Προεδρία του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Η δημοτικότητα του εκτινάχθηκε στα ύψη μετά τη νίκη του συνασπισμού της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου και για ένα διάστημα στα μέσα της δεκαετίας του ’90, θεωρήθηκε ο κορυφαίος υποψήφιος για να γίνει ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές