ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Ο Τραμπ προχωρεί σε πολιτικές κινήσεις με στόχο την ενίσχυση των ποσοστών του

O πρόεδρος Τραμπ απαγόρευσε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να πραγματοποιούν εκπαίδευση σε ζητήματα φυλετικής ευαισθησίας, κάτι που ζητούσαν οι καλεσμένοι του Fox News. Ο ίδιος χαρακτήρισε το Γουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας ως την πρώτη πόλη κληρονομιάς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εκμεταλλευόμενος τη σχετική τελετή ώστε να επισκεφτεί την αναφερόμενη, κρίσιμη για το εκλογικό αποτέλεσμα αμερικανική πολιτεία.

Αμέσως μετά, απαγόρευσε τις γεωτρήσεις πετρελαίου στα ανοιχτά των ακτών αρκετών νότιων πολιτειών των ΗΠΑ, μία κίνηση που ήρθε σε αντίθεση με το προηγούμενο ιστορικό των επιλογών του, αλλά είχε στόχο να προσελκύσει ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων στην -αποφασιστικής εκλογικής σημασίας- Πολιτεία, Φλόριντα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διοργάνωσε χθες, Τρίτη, μία τελετή υπογραφής της συμφωνίας για την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και δύο αραβικών χωρών (των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν. Η τελετή αυτή πραγματοποιήθηκε στον Νότιο Κήπο του Λευκού Οίκου με την παρουσία σημαντικού ακροατηρίου, με τις συμφωνίες αυτές να χαρακτηρίζονται “Οι Συμφωνίες του Αβραάμ.”

Η διοργάνωση της τελετής αυτής με μεγάλη επισημότητα, επέτρεψε στον Τραμπ να σταθεί κυριολεκτικά στο πλευρό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιδεικνύοντας την αλληλεγγύη του με τον συντηρητικό Ισραηλινό πρωθυπουργό στους Αμερικανούς ευαγγελικούς που υποστηρίζουν δυναμικά το Ισραήλ και, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, έχουν απομακρυνθεί ελαφρώς από τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί επίσης να δίνει ασαφείς υποσχέσεις για απροσδιόριστες εξελίξεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους ψηφοφόρους, όπως η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, η φορολογία, η μετανάστευση, μετά την υπογραφή από τον ίδιο μιας σειράς προεδρικών διαταγμάτων τις προηγούμενες εβδομάδες για θέματα, όπως, οι τιμές των φαρμάκων, αλλά και η χορήγηση προσωρινών αδειών εισόδου στη χώρα για εργασία.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές