«Η Αθήνα, ένα σπίτι για όλους»: To φιλμ που αγκαλιάζει όλους κάτω από την ίδια ομπρέλα

Η Αθήνα, ένα σπίτι για όλους»: Αυτό είναι το βασικό σύνθημα του νέου, εξαιρετικά ανθρώπινου και συγκινητικού μικρού φιλμ που ετοίμασε η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, μαζί με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Pride και την Google σε μια προσπάθεια να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της αρμονικής συνύπαρξης και του σεβασμού της διαφορετικότητας. Ένα μήνυμα της πόλης που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους και δημιουργεί τις συνθήκες ώστε όλοι να νιώθουμε ασφαλείς και ελεύθεροι να είμαστε ο εαυτός μας.

Δείτε το μικρό φιλμ για την Αθήνα, την πόλη που καταλαβαίνει, αποδέχεται και μιλάει σε όλες και όλους. Παρατηρήστε σε κτίρια τις σημαίες που δηλώνουν συμπερίληψη, σταθείτε μπροστά σε πολύχρωμες αθηναϊκές βιτρίνες, μπείτε σε ένα ταξίδι κατανόησης και στήριξης μέσα από καλλιτεχνικά έργα.

Η Αθήνα η οποία παρουσιάζεται έτσι όπως θα έπρεπε να είναι, μια πόλη της συμπερίληψης, της ορατότητας και της αποδοχής. Μια πόλη στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία έως πολίτευμα και στάση ζωής όπου κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας, ηλικίας, σεξουαλικής προτίμησης, βάρους και πολιτικών πεποιθήσεων, ζει και συμβιώνει με όλες και όλους.

Πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που αγαπούν χωρίς φόβο, ερωτεύονται, κάνουν οικογένειες, περπατούν ελεύθεροι στους δρόμους της πόλης και επιλέγουν φανερά να είναι ο εαυτός τους.Μια οικογένεια από το Κονγκό, που ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και κατάφερε να βρει σπίτι μέσα από ένα ανοιχτό κάλεσμα σε εθελοντές και αλληλέγγυους. Μια Αφροελληνίδα τρανς, που ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της. Ένα ζευγάρι γυναικών, που παντρεύτηκαν και δημιούργησαν από κοινού μια επιχείρηση εστίασης. Ένας νοσηλευτής, που το πρωί εργάζεται σε νοσοκομείο και το βράδυ μεταμορφώνεται σε Drag Queen.

Άνθρωποι με αληθινές ιστορίες συναντιούνται στους δρόμους της Αθήνας για μερικά δευτερόλεπτα, όσο κρατάει η ταινία, για να μας δείξουν πως ο ρατσισμός, η βία και ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν έχουν πια χώρο εδώ. Και δεν υπάρχει κάποιος πιο ιδανικός να μας το πει από την ίδια την πόλη μας, την Αθήνα, που μας «μιλάει» με τη φωνή της Μαρίας Ναυπλιώτου.

σχετικα αρθρα

Leave a review