Η κλωστή που δένει το γονιό με το παιδί … παραπάνω απ’όσο πρέπει . (ΒΙΝΤΕΟ)

Το να είσαι γονιός για πολλούς θεωρείται το μεγαλύτερο δώρο στη ζωή ενός ανθρώπου. Δυστυχώς όμως τα παιδιά δεν έρχονται με οδηγίες χρήσης. Πολλοί είναι οι γονείς που πέφτουν στην παγίδα της υπερπροστασίας ή της δημιουργίας μιας σχέσης αμφίδρομης εξάρτησης.

Και ποτέ μία τέτοια σχέση δεν είναι υγιής. Δεν είναι λίγες εκείνες οι μητέρες (ή φυσικά και οι πατέρες) που δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στη καθοδήγηση και τον χειρισμό.

Καθόλου λίγες δεν είναι οι περιπτώσεις που οι γονείς αρνούνται να δεχτούν, ότι ο ρόλος τους δεν είναι να κρατήσουν το παιδί τους δίπλα τους για πάντα, αλλά να το καθοδηγήσουν δίνοντας σωστές βάσεις και θεμέλια ώστε το κάθε παιδί να γίνει ένα ανεξάρτητο άτομο, με τη δική του προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει ακριβώς το πως η σχέση μητέρας και παιδιού καθορίζεται από μία «κλωστή» που κρατάει το άτομο πίσω αντί να το ωθεί στο δικό του, προσωπικό, μέλλον.

Πηγή: Facebook

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές