Η παραλαβή των πρώτων παρτίδων ενός εν δυνάμει εμβολίου αναμένεται τον Ιανουάριο

O πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον μόλις σήμερα δήλωσε πως η Αυστραλία αναμένεται να παραλάβει τις πρώτες παρτίδες ενός εν δυνάμει εμβολίου κατά της COVID-19 τον Ιανουάριο. Eπεσήμανε πως ο αριθμός των καθημερινών περιστατικών μόλυνσης στην πολιτεία της Βικτόρια συγκεκριμένα μειώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εβδομάδων.

Επίσης ο Στοκ Μόρισον προχώρησε σε ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση του επέτυχε μία σπουδαία συμφωνία με την CSL Ltd για την παραγωγή δύο εμβολίων. Το ένα που αναπτύσσεται από την ανταγωνιστική AstraZeneca και το πανεπιστήμιο Oxford University, και το άλλο είναι αυτό που αναπτύσσεται από τα εργαστήρια της CSL και το πανεπιστήμιο University of Queensland.

“Η Αυστραλία χρειάζεται κάποια ελπίδα,” δήλωσε ο Μόρισον στην Καμπέρα. “Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προστατέψουμε την υγεία των Αυστραλών κατά της πανδημίας του κορωνοϊού”.

Aξιοσημείωτη η δήλωση και του Υπουργού Υγείας Γκρεγκ Χαντ: “οι επιστήμονες που ηγούνται της ανάπτυξης των δύο εμβολίων έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι πρόσφατες αποδείξεις συνηγορούν πως και τα δύο εμβόλια θα προσφέρουν “προστασία πολλών χρόνων.”

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές