Η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας στηρίζει με 18 εκατ. ευρώ τις δομές υγείας της περιοχής

Η συνθήκη της ενίσχυσης και στήριξης των δομών υγείας της περιοχής στηρίζεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο και ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε ήδη τη σχετική απόφαση, με αποδέκτη το υπουργείο Υγείας.

Η δράση αυτή, σύμφωνα με την Περιφέρεια, “αφορά στην ενίσχυση και στήριξη του προσωπικού των μονάδων υγείας του Δημοσίου και φορέων του υπουργείου Υγείας με την πρόσληψη ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού του τομέα υγείας για την ετοιμότητα στην επαρκή αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας COVID-19”.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε και από την Περιφέρεια η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει “την ενίσχυση, με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας, των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δομών και μονάδων υγείας αρμοδιότητας των υγειονομικών περιφερειών, του ΕΚΑΒ και του ΕΟΠΠΥ”.

Οι επαγγελματίες υγείας που θα προσληφθούν θα υπογράψουν, σύμφωνα με την Περιφέρεια, “συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ διετούς διάρκειας”.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φαρμάκης, με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή στηρίζει τις νοσηλευτικές μονάδες και τους εργαζόμενους σε αυτές, στη μάχη κατά της COVID-19 και δεν πρόκειται να σταματήσει να το κάνει” προσθέτοντας: “Οι ανάγκες σε εξοπλισμό είναι μεγάλες. Όμως ακόμα μεγαλύτερες, ίσως και πιο πολύτιμες, είναι οι ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό. Γι’ αυτό και δίνουμε τη δυνατότητα ενίσχυσης των τοπικών μονάδων υγείας με πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό”.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές