Η σημασία του ηγέτη – Γιατί ο ηγέτης είναι το Α και το Ω μιας εταιρείας

Το πιο πολύτιμο στοιχείο μιας εταιρείας είναι οι άνθρωποι της και ο τρόπος που αυτοί καθοδηγούνται μπορεί να σημαίνει είτε την επιτυχία και την επέκταση της εταιρείας, είτε σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και τον αφανισμό της.

Επομένως το θέμα του ηγέτη και της ηγεσίας είναι όπως καταλαβαίνουμε θεμελιώδες.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι ο ηγέτης γεννιέται οπότε και η ικανότητα ηγεσίας είναι κάτι έμφυτο.

Εντούτοις είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό.

Η ικανότητα για σωστή ηγεσία μπορεί να αποκτηθεί με την κατάλληλη εκπαίδευση και ο ηγέτης μιας εταιρείας μπορεί να εφοδιαστεί με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να οδηγεί με ασφάλεια την εταιρεία του στην εκπλήρωση των στόχων της.

Δίνουμε πιο κάτω κάποιες βασικές αρχές που κάθε επιτυχημένος ηγέτης πρέπει να εφαρμόζει.

1. Να υπάρχουν ξεκάθαροι στόχοι για την εταιρεία οι οποίοι θα πρέπει να είναι γνωστοί στο προσωπικό.

2. Να υπάρχει ένα σύστημα κινήτρων για το προσωπικό που θα ανταμείβει τα άτομα εκείνα που ευθυγραμμίζονται με τις ενέργειές τους προς τους σκοπούς της εταιρείας.

3. Να φροντίζει για την συνεχή εκπαίδευση και γενικά την αναβάθμιση των ικανοτήτων του προσωπικού του.

4. Να βρίσκεται μέσα στις εξελίξεις και να μπορεί να προβλέψει την πορεία των πραγμάτων ώστε να αναπροσαρμόζει τους στόχους ή να θέτει νέους αν αυτό απαιτείται, ώστε η εταιρεία να είναι συνέχεια ασφαλής και να επεκτείνεται. Ο καλός ηγέτης γνωρίζει ότι ένας πόλεμος πρέπει να έχει κερδηθεί πριν από την ώρα της μάχης και άρα βρίσκει πάντα τον αναγκαίο χρόνο για τον σχεδιασμό των δραστηριοτήτων της εταιρείας ώστε η κερδοφορία και η επέκταση να εξασφαλιστεί.

5. Ο ηγέτης θα πρέπει πάνω από όλα να εμπνέει με το παράδειγμά του και να αποτελεί τον σταθερό πόλο συσπείρωσης για όλα τα άτομα της εταιρείας τα οποία θα πρέπει με τη σειρά τους να σέβονται και να αγαπούν τον ηγέτη τους.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές