Θεόδωρος Τσούχλος, Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε. : «Συντριπτικό ΟΧΙ από τους εκπαιδευτικούς στις εκλογές – παρωδία»

Ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. Θεόδωρος Τσούχλος μιλά για τις αυθαιρεσίες και αστοχίες του Υπουργείου Παιδείας, τα προβλήματα στην παιδεία και την επόμενη μέρα σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη. Ας δούμε τι είπαν:

Ερ. Πως ξεκίνησε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία ; Υπήρξαν προβλήματα ;

Δυστυχώς η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο. Το σύστημα άντεξε μόνο δύο ώρες, στη συνέχει κατέρρευσε και με τον τρόπο αυτό χάθηκε η πρώτη ημέρα των μαθημάτων. Το Υπουργείο Παιδείας αιφνιδιάστηκε και για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην απαιτούμενη διαδικασία. Όφειλε, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, να επεξεργαστεί το πώς θα αντιμετωπίσει μια αρνητική εξέλιξη εν όψει της πανδημίας. Αντί να πράξει αυτό, ανάλωσε τις δυνάμεις του στην προσπάθεια επιβολής με ακραίους τρόπους των εκλογών που εμμονικά ήθελε να επιβάλλει.

Ερ. Τι συνέβη στις πρόσφατες εκλογές με την πολύ μικρή συμμετοχή μόλις στο 7% για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης ;

Οι ηλεκτρονικές εκλογές που χωρίς κανέναν διάλογο επιχείρησε να επιβάλει η Υπουργός Παιδείας κατέληξαν σε μια πρωτοφανή παρωδία, αλλά και σε ένα συντριπτικό όχι από το σύνολο των εκπαιδευτικών. Οδηγηθήκαμε σε ένα θέατρο του παραλόγου όπου οι υποψήφιοι είχαν αποσυρθεί σχεδόν όλοι, αλλά η κυρία Κεραμέως δεν δεχόταν να τους απελευθερώσει από τον ηλεκτρονικό κλοιό της.  Δυστυχώς, αντί να αναγνωρίσει το αρνητικό για αυτήν αποτέλεσμα, ανακοίνωσε περιχαρής την επιτυχία της.  Έδειξε ότι δε λαμβάνει υπόψιν της την επιλογή του 93% να απέχει από αυτό που προσπαθούσε να επιβάλλει. Επιμένει, τουλάχιστον, μέχρι και σήμερα πως όσες και όσοι είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι, καλούσαν το εκλογικό σώμα σε αποχή και δεν ψήφισαν να τους θεωρεί ως εκλεγμένους  με μονοψήφιο αριθμό ψήφων σε σύνολο χιλιάδων καθηγητών ανά νομό. Φυσικά και δεν υπάρχει καμιά νομιμοποίηση σε όλα αυτά και η επανάληψη των εκλογών, όταν αυτό καταστεί δυνατόν, είναι μονόδρομος. Υπάρχουν οι σημερινοί δημοκρατικά εκλεγμένοι αιρετοί και η θητεία τους είναι δυνατόν να παραταθεί για οκτώ επιπλέον μήνες. Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι μακράν της κοινής λογικής και θα επιφέρει μέγιστα προβλήματα. Εκτός αν η κυρία Κεραμέως επιθυμεί με έντεχνο τρόπο να εξοβελίσει τους αιρετούς του κλάδου από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ερ. Τι προτείνετε για το άμεσο μέλλον ώστε να λυθούν τα προβλήματα στην παιδεία ;

Καλείται η Υπουργός Παιδείας να αποδεχθεί την πραγματικότητα και τις αστοχίες της. Οφείλει να προχωρήσει σε άμεσο διάλογο με την ΟΛΜΕ για να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα ζητήματα στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και να επανέλθει η κανονικότητα στη δημοκρατική λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

email : geobat3@gmail.com

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές