Ιστιοφόρο εντοπίστηκε στην Πύλο με 60 μετανάστες – Χειροπέδες σε τρεις διακινητές

Iστιοφόρο εντοπίστηκε στη περιοχή της Πύλου να μεταφέρει 60 μετανάστες οι οποίοι επρόκειτο να προωθηθούν στην Ιταλία.

Tο ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκε συγκεκριμένα το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Γλύφας Δήμου  Πύλου – Νέστορος από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί διακινητές, που είχαν αποβιβάσει με οχήματα προηγουμένως μέρος των αλλοδαπών. Οι δύο, 41 και 45 ετών, αντίστοιχα, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν σε δύο ΙΧ οχήματα και ο τρίτος, 41 ετών, σε επαγγελματικό φορτηγό κλειστού τύπου (ΒΑΝ).

Από το Λιμεναρχείο Πύλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα τρία οχήματα, το ιστιοφόρο σκάφος με τα ναυτιλιακά έγγραφά του, ένα επιπλέον βοηθητικό σκάφος (τύπου τέντερ) με μία εξωλέμβια μηχανή, χρηματικά ποσά, ταξιδιωτικά έγγραφα-δελτία ταυτότητας, φωτ/φα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, οκτώ κινητά τηλέφωνα, έντεκα κάρτες sim και έξι κάρτες τραπεζών που φαίνεται να χρησιμοποιούνταν από τους ανωτέρω για την οργάνωση της δράσης τους.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων είχε απασχολήσει η ανωτέρω εγκληματική οργάνωση των τριών διακινητών, η οποία είχε ως τρόπο δράσης τη ναύλωση σκαφών με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων εγγράφων και διέθετε εμπειρία στην εξαφάνιση των ιχνών της από τις διωκτικές Αρχές για τη διακίνηση -παράνομα- αλλοδαπών μεταναστών προς τις ιταλικές ακτές.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές