Καραντίνα σε ταξιδιώτες από Ελλάδα επιβάλλουν Σκωτία και Ουαλία

Από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου όσοι επιβάτες πετούν απευθείας από την Ελλάδα και πατούν το πόδι τους στη Σκωτία θα είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν σε απομόνωση για 14 μέρες. Ο λόγος, όπως ανέφερε η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον, είναι η “σημαντική αύξηση” του αριθμού κρουσμάτων κορωναϊού που προέρχονται απ’την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, οι περίπου 800.000 ταξιδιώτες που απόλαυσαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στη χώρα μας δεν θα επιτρέπεται να επισκέπτονται άλλα νοικοκυριά. Ωστόσο το μέτρο αυτό θα ισχύσει μόνο για την Σκωτία, ενώ η Ουαλία αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς συγκεκριμένα σε όσους ταξιδεύουν απευθείας από τη Ζάκυνθο. Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας δήλωσε ότι θα ασκήσει πίεση στη βρετανική κυβέρνηση, ώστε να τροποποιήσει το καθεστώς για τις πτήσεις από Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή ενδέχεται να επηρεάσει το τελευταίο “κύμα” τουρισμού προς τη χώρα, καθώς ήδη η διεθνής ταξιδιωτική εταιρία TUI ανακοίνωσε πως από την Πέμπτη δε θα εξυπηρετεί πλέον πακέτα διακοπών για την περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBCτο πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός και επεσήμανε ότι η Ελλάδα “έχει πολύ χαμηλότερο αριθμό μολύνσεων σε σχέση με τις περισσότερες άλλες χώρες στην Ευρώπη”.

σχετικα αρθρα

Leave a Comment

Leave a review