Κεραμέως: Διάλογος μόνο με ανοιχτά σχολεία διαβεβαίωσε η Υπουργός Παιδείας

Η Υπουργός Παιδεία Νίκη Κεραμέως μίλησε διεξοδικά για τις καταλήψεις που πραγματοποιούνται σε πολλά σχολεία της χώρας τονίζοντας πως “διάλογος μπορεί να γίνει μόνο με ανοιχτά σχολεία”

Συνεχίζοντας συμπληρώνει ότι “Κατανοούμε ανησυχίες και προβληματισμούς που υπάρχουν και εδώ είμαστε για να τα συζητήσουμε όλα. Αλλά ο διάλογος μπορεί να γίνει μόνο με ανοιχτά σχολεία”

Πρόσθεσε επίσης ότι “δε νοείται οιοσδήποτε να παρεμποδίζει το δικαίωμα μάθησης σε κάποιον άλλον και δε μπορεί να παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία”.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα στα σχολεία επικαιροποιούνται συνεχώς τονίζοντας “Φροντίζουμε να βελτιώνονται συνεχώς τα μέτρα με γνώμονα την προστασία των μαθητών και το δικαίωμα στη μάθηση”

Όσον αφορά τα fake news, όπως τα χαρακτηρίζει τις σχετικές ανακοινώσεις εκπαιδευτικών το Υπουργείο Παιδείας, η κυρία Κεραμέως δήλωσε ότι είναι αναληθές πως φέτος έγιναν οι μισές προσλήψεις. “Έχουμε κάνει ήδη 32.000 προσλήψεις ενώ πέρσι το αντίστοιχο διάστημα ήταν 24.000” επισήμανε.

Η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία βρίσκονται μόλις στο 0,001%“Μπορεί αυτό αν αλλάξει; Ασφαλώς. Αλλά αυτό ισχύει τώρα. Δράττομαι της ευκαιρίας για να καλέσω όλους να συστρατευθούν σε αυτήν την αυτονόητη εθνική προσπάθεια” κατέληξε η κυρία Κεραμέως.

σχετικα αρθρα

Leave a review