Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Υγείας των Δυτικών Βαλκανίων για τον κορωνοϊό

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδηίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη Υπουργών Υγείας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, Βουλγαρίας και Ελλάδας, σχετικά με την νόσο COVID-19.

Ο κ. Κικίλιας έδωσε τα συγχαρητήρια του για την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και υπογράμμισε ότι έπειτα από το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού, η περιοχή αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις.

ο Υπουργός Υγείας παρουσίασε το ελληνικό μοντέλο διαχείρισης της κρίσης που στηρίζεται στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου τονίζοντας σαφώς πως πρωταρχικό μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της Δημόσιας Υγεία.

Στον μεταξύ τους διάλογο στάθηκε επίσης και στις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, που ενίσχυσε με πάνω από 6.000 προσλήψεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διπλασίασε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τις κλίνες ΜΕΘ, εξασφάλισε επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας και 15πλασίασε από την αρχή της πανδημίας τον αριθμό των μοριακών ελέγχων που διεξάγονται καθημερινά στη χώρα. Έκανε δε, ιδιαίτερη αναφορά στην εξαντλητική ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που γίνεται από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία και έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Έλληνας υπουργός Υγείας ευχήθηκε στους ομολόγους του καλή επιτυχία στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, καθώς ο συνδυασμός της νόσου COVID-19 με τη γρίπη αναμένεται να δοκιμάσει τα συστήματα Υγείας, παγκοσμίως. Τόνισε ταυτόχρονα, ότι τα νέα από την επιστημονική έρευνα είναι ενθαρρυντικά και δίνουν ελπίδα, καθώς όπως όλα δείχνουν η κυκλοφορία ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου απέχει μόλις λίγους μήνες.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε από ελληνικής πλευράς και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος.

σχετικα αρθρα

Leave a review