Κλειστόν… | Ellada FM | Το Ελεύθερο Ραδιόφωνο)


Γράφει ο Σπύρος Νάννος

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση τα όσα ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, για την κακοκαιρία και την ετοιμότητα του κράτους. Είπε χαρακτηριστικά: «Μαθαίνουμε να ζούμε με την πρόληψη, μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αντιμετωπίζουμε για τρίτη συνεχή χρονιά μια σφοδρή κακοκαιρία, ένα μεγάλο χιονιά που πλήττει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας μας. Δεν είναι συνηθισμένος και εκπαιδευμένος ο κρατικός μηχανισμός στο να αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα… Παρόλ’ αυτά, μαθαίνει και γίνεται καλύτερος -και αυτή είναι η γενική εικόνα που έχουμε όλοι, πολίτες και δημόσια διοίκηση».

Έχει απόλυτο δίκιο. Εάν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, η βαθμολογία αυτής της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, ήταν κάτω από τη βάση. Για πολλούς, ήταν η… βάση! Πλέον, όλα δουλεύουν… ρολόι. Γιατί δουλεύουν όλα ρολόι; Μα γιατί όλα είναι «κλειστά». Είναι μια νέα τακτική που εφαρμόζεται κατόπιν αμερικανικής… συμβουλής στο Μαξίμου. Κλειστή η εθνική οδός, κλειστή η Αττική Οδός, κλειστά τα σχολεία, κλειστό το δημόσιο κοκ.

Πάντως, για να καταλάβετε την διαφορά με το… μέλλον, φανταστείτε αυτό να γινόταν π.χ. στην Γερμανία που καθημερινά έχουν χιόνια. Να ήταν όλα κλειστά, 365 ημέρες το χρόνο.

Σε αυτή τη χώρα, πρέπει να αλλάξουν πολλά. Από τα πιο μικρά, έως τα πιο μεγάλα. Το θέμα είναι να αντιλαμβάνεται ο λαός πότε τον κοροϊδεύουν.

Είχε τελικά πολύ δίκιο ο Γάλλος γνωμικογράφος, Βωβενάργκ, που είχε πει το εξής: «Περιγελούμε πολλά πράγματα για να μην περιγελάσουμε τον εαυτό μας»…Source link

σχετικα αρθρα

Leave a review