Κομοτηνή: Πέντε εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια ΑΜΘ για το νέο νοσοκομείο

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την ένταξη συγκεκριμένων έργων υποδομής για τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου που θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 5.000.000 ευρώ, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας.

Από αυτά, τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ αφορούν στην κατασκευή, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, του δρόμου που θα οδηγεί στο νέο νοσοκομείο καθώς και στη σύνδεση του νοσοκομείου με τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και τηλεπικοινωνιών. Το υπόλοιπο ένα εκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί από την περιφέρεια στον δήμο Κομοτηνής και στη ΔΕΥΑ Κομοτηνής για τη σύνδεση του νοσοκομείου με το βιολογικό καθαρισμό και το δίκτυο ύδρευσης.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι τα έργα θα δημοπρατηθούν εντός του 2020 και θα ολοκληρωθούν σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Να σημειωθεί ότι το κοινωφελές ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανέλαβε την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής στο πλαίσιο δωρεάς του ιδρύματος. Η δωρεά αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης «Πρωτοβουλίας για την Υγεία», που έχει εκπονήσει το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στην ανέγερση νέων υποδομών, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα. Η παρουσίαση του «Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)» είχε πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κομοτηνής, πριν από περίπου έναν χρόνο.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές