Κορονοϊός : Θύελλα κυβερνητικών αντιδράσεων για τα δημοσιεύματα περί διπλών καταγραφών από τον ΕΟΔΥ

Θύελλα αντιδράσεων από πλευράς κυβέρνησης έχουν ξεσηκώσει σημερινά δημοσιεύματα σε Κυριακάτικες εφημερίδες, στα οποία αναφέρεται ότι γίνονται λανθασμένες καταγραφές των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ αλλά και δυσαρέσκεια για το σύστημα από τον Σ. Τσιόρδα.

«Αδύναμος κρίκος ο ΕΟΔΥ» είναι το άρθρο της εφημερίδας το «Βήμα»

Συγκεκριμένα η εφημερίδα το Βήμα σε δημοσίευμα με τίτλο «Αδύναμος κρίκος ο ΕΟΔΥ» αναφέρει ότι υπάρχουν ανακρίβειες στα στοιχεία που ανακοινώνονται, σημειώνοντας ότι υπάρχουν “τριβές” μέσα στην επιτελική ομάδα με τους μεν Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά από τη μία πλευρά και Βασίλη Κικίλια και Παναγιώτη Αρκουμανέα, πρόεδρο του ΕΟΔΥ, από την άλλη, να διαφωνούν για το μητρώο ασθενών COVID 19,.

Για “έγκλημα στην καταγραφή των κρουσμάτων” κάνει λόγο η εφημερίδα “Δημοκρατία”

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδό η εφημερίδα Δημοκρατία. γράφει ότι «ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, λειτουργεί παράλληλο σύστημα καταγραφής, με ιδιωτική εταιρία, με αποτέλεσμα η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων να ενημερώνεται με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας εβδομάδας για τον πραγματικό και συνολικό αριθμό των νοσούντων. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι «οι επιστήμονες που εισηγούνται τα μέτρα να μην έχουν την πλήρη εικόνα και να ακολουθούν ασθμαίνοντας την ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας».

Θύελλα διαψεύσεων και εντόνων αντιδράσεων από την κυβέρνηση.

ΕΟΔΥ : “Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας τα δημοσιεύματα που “ φιλοξενούνται” σε κυριακάτικα έντυπα, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. “Όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές.”

Ν. Χαρδαλιάς : “Τα σημερινά δημοσιεύματα για όλους εμάς στην οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας, όσους δηλ καθημερινά ζούμε αυτή τη συνεργασία είναι παντελώς άδικα και αβάσιμα. Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων υπάρχουν, ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις. Υπάρχει μόνο η κοινή μας αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας υγείας, υπάρχει το κοινό μας άγχος για να προλάβουμε τα πάντα και παντού και υπάρχουν και οι δημιουργικές εντάσεις κάποιων στιγμών που συνοδεύουν κάθε ομάδα, κάθε οικογένεια, κάθε παρέα ανθρώπων που συναντιούνται στο πεδίο της κοινής τους μάχης. Όποιος έχει εργαστεί σε τέτοιες ομάδες για έναν κοινό στόχο, αυτό μπορεί να το καταλάβει καλά”.

Στ. Πέτσας :  «Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων» .

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι “ο ΕΟΔΥ συντάσσει με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία και δημοσιεύει καθημερινα την “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)” και με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί συζητούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη διάψευση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου χαρακτηρίζοντας “τον λόγο του κου Πέτσα άνευ αξίας” σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές