Κορονοϊός: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στην Ελλάδα. Συμβολική πρωτιά σε νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού

Με συμβολικούς εμβολιασμούς ξεκίνησε η πρώτη μέρα της διαδικασίας εμβολιασμού στη χώρα μας.

Με συγκίνηση δέχθηκε το πρώτο εμβόλιο στην Ελλάδα κατά του κορονοϊού η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό». Η νοσηλεύτρια θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, σήκωσε τον αντίχειρά της, δείχνοντας ότι όλα θα πάνε καλά.

Αμέσως μετά μλώντας στους δημοσιογράφους είπε «νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου».

Ακολούθησε ο 85χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, που φιλοξενείται σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, μεταφέροντας την ελπίδα στις ευπαθείς ομάδες, που έχουν πληρώσει ακριβά την πανδημία.

Ο φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Μιχάλης Γιοβανίδης, εμβολιάζεται δεύτερος κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ήταν παρόν στο νοσοκομείο

»Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση “Ελευθερία”, και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19», ενώ προσέθεσε ότι «προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή».

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος υποστηρίζει τον εμβολιασμό

Αμέσως μετά η πολιτική ηγεσία της χώρας πήρε τη σκυτάλη του εμβολιασμού, με πρώτη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία μετέβη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου την υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε το εμβόλιο στο νοσοκομείο Αττικόν, ακολουθώντας όλη τη διαδικασία και παρέμεινε στο χώρο για 15 λεπτά όπως ορίζει το ιατρικό πρωτόκολλο.

«Είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, μια σπουδαία ημέρα για την ΕΕ η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τον εμβολιασμό του.

«Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού με το εμβόλιο κατά του covid-19», συνέχισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό».

Και προσέθεσε: «Μαζί μας θα εμβολιαστούν σήμερα οι πρώτοι υγειονομικοί, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Τους χρωστάμε τόσο πολλά. Όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα αλλά και για να είναι ασφαλείς να επιτελούν το σπουδαίο καθήκον τους».

Μετά τον πρωθυπουργό, τη διαδικασία του εμβολιασμού ακολούθησαν ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο Γραμματέας του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος για να λάβει με τη σειρά του και αυτός το εμβόλιο, στέλνοντας έτσι και το μήνυμα στους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές