Κορονοϊός : 2.198 νέα κρούσματα, 59 θάνατοι, 400 διασωληνωμένοι

2.198 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται στα 76.403, το το 53,9% των οποίων είναι άνδρες, ενώ μόλις 21 κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Το 5% των κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη είναι κενές

400 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 383 ασθενείς. Ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι έχει κατέβει ο μέσος όρος της ηλικίας των νοσούντων στα 65 έτη.

” Είμαστε όλοι ευάλωτοι

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ανέφερε ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός, με τις Δράμα και Πέλλα να ακουλουθούν με επίσης τριψήφιο αριθμό.

Σχετικά με τα μέτρα, η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε κάποιου είδους lockdown και αναφέρθηκε σε παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γερμανία και η Αυστρία.

“Η διασπορά στη χώρα μας είναι μεγάλη” είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της και θέλοντας να δείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης, ανέφερε : «Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε χάσαμε δύο νέους ανθρώπους, μάχιμους γιατρούς», «αυτό δείχνει ότι κανένας δεν είναι υπεράνω, είμαστε όλοι ευάλωτοι».

Γκ. Μαγιορκίνης: Στην Ευρώπη η επιδημία εξακολουθεί να επεκτείνεται δυναμικά

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης πήρε τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραθέτοντας τα παγκόσμια νούμερα: «Με 55 εκατομμύρια διαγνώσεις η πανδημία του κόβιντ19 ενισχύεται σε όλο τον κόσμο» και συμπλήρωσε ότι «περισσότερες από 650 χιλιάδες διαγνώσεις καταγράφονται πλέον ανά ημέρα σε παγκόσμια κλίμακα.

«Στην Ευρώπη η επιδημία εξακολουθεί να επεκτείνεται δυναμικά έχοντας ξεπεράσει τις 14 εκατομμύρια διαγνώσεις με το αριθμό των νέων διαγνώσεων να διατηρείται σε υψηλότερα των 200 χιλιάδων ανά ημέρα, ενώ οι άνθρωποι που καταλήγουν ξεπέρασαν τις 4 χιλιάδες ανά ημέρα» τόνισε.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές