Κορωνοϊός: Πέντε συλλήψεις και 17 παραβάσεις καταστηματαρχών

Η Αστυνομία προχώρησε σε 5 συλλήψεις καθώς επιβεβαίωσε 17 παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων – ιδιωτικών επιχειρήσεων και 201 για μη χρήση μάσκας σε σε 46.711 ελέγχους που πραγματοποίησε χθες, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του ιού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

• Διαπιστώθηκαν 14 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 557 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 45 άτομα.

• Διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων μετά τις 24:00, με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 2 στα Ιόνια Νησιά και 1 στην Αττική. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, την Τρίτη 11 Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 85 σχετικές παραβάσεις.

• Διαπιστώθηκαν 7 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 148 σχετικές παραβάσεις.

• Διαπιστώθηκαν 201 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας-μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης, ενώ επιβλήθηκαν 200 πρόστιμα των 150 ευρώ και 1 των 300 ευρώ, ως εξής: 34 στην Κεντρική Μακεδονία, 24 στη Θεσσαλονίκη, 22 στην Πελοπόννησο, 20 στα Ιόνια Νησιά, 18 στην Αττική, 15 στο Βόρειο Αιγαίο, 15 στη Στερεά Ελλάδα, 13 στην Κρήτη, 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 στη Δυτική Μακεδονία, 8 στη Θεσσαλία, 7 στη Δυτική Ελλάδα, 6 στην Ήπειρο και 2 στο Νότιο Αιγαίο. Σημειώνεται, ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 12.851 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 12.839 πρόστιμα των 150 ευρώ και 12 των (300) ευρώ.

Παράλληλα, στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 48 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ., ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας στη Μύκονο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

σχετικα αρθρα

Leave a Comment

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές