Κόντρα Πατούλη – Εφ. Αυγή: “Μνημείο υποκρισίας η στάση της εφημερίδας, απέναντι στη Χρυσή Αυγή” λένε στην Περιφέρεια…

Η εφημερίδα ΑΥΓΗ, υπηρετώντας προφανή κομματικά συμφέροντα και σκοπιμότητες, εξακολουθεί να κωφεύει στις ξεκάθαρες θέσεις που διατύπωσε η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής κι επιμένει να μιλά ψευδώς, για δήθεν συνεργασία με την αυτοδιοικητική παράταξη της Ελληνικής Αυγής, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Είναι φανερό ότι η ΑΥΓΗ βρίσκεται σε διατεταγμένη κομματική υπηρεσία , με προφανή στόχο να υπηρετήσει ένα αφήγημα στην Αττική, που θα επιτρέψει να ξεχαστούν οι αμαρτωλές σχέσεις συνεργασίας του πρόσφατου παρελθόντος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής.
Πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα, μια προσφιλής τακτική της συγκεκριμένης εφημερίδας με τις ελάχιστες δεκάδες αναγνώστες, για να ξεχάσουμε την κοινοβουλευτική σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με τη Χρυσή Αυγή σε δεκάδες νομοσχέδια, τότε που ο κ. Βούτσης χαρακτήριζε ευπρόσδεκτες τις ψήφους των βουλευτών της εγκληματικής οργάνωσης.
Για να ξεχάσουμε τις πρόσφατες καταγγελίες του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κοντονή , για υπόγειες διαδρομές και συνεργασίες με τη Χ.Α. , ώστε να εξασφαλιστεί με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ένα ευνοϊκότερο καθεστώς ποινών στα στελέχη της οργάνωσης, η δίκη των οποίων εκκρεμούσε επί 4,5 χρόνια.
Η ευαισθησία της εφημερίδας στις συνεργασίες με τη Χρυσή Αυγή είναι και υποκριτική και επιλεκτική. Το πρόβλημα τους δεν είναι η Χρυσή Αυγή. Αν είχαν πρόβλημα, δεν θα έφτιαχναν έναν εκλογικό νόμο «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των δυνάμεων των άκρων και της βίας, για να διευκολύνουν την είσοδό τους στα αυτοδιοικητικά όργανα .
Αυτό που πάντοτε επιδίωκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΥΓΗ , η κομματική του εφημερίδα, ήταν να προκαλέσει χάος και ακυβερνησία στους Δήμους και τις Περιφέρειες, στα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, σε ένα θεσμό που το συγκεκριμένο κόμμα ποτέ δεν διέθετε σοβαρά ερείσματα. Στο άρρωστο μυαλό τους είχαν μια σκέψη, να διαλύσουμε ό,τι δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Ό,τι δηλαδή έκαναν οι Ναζί, όταν εγκατέλειπαν ηττημένοι και διωγμένοι, τους τόπους που είχαν κατακτήσει.
Στην Περιφέρεια Αττικής, για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί στην διοίκηση και λειτουργία μας η κατανομή των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, επιλέξαμε τη λογική των συνεργασιών, με πρόσωπα, με τα οποία έχουμε κοινές προγραμματικές συγκλίσεις.
Μακάρι σε αυτό το κάλεσμα συνεργασίας που απευθύναμε να είχαν ανταποκριθεί και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, είτε γιατί επέλεξαν να βάλουν το κόμμα πάνω από την αυτοδιοίκηση. Είτε γιατί επιλέγουν να συνδέσουν την όποια συνεργασία με την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.
Απέναντι σε αυτή την ανεύθυνη πολιτικά συμπεριφορά, επιλέξαμε συνεργασίες ευθύνης κι αποτελέσματος , γιατί γνωρίζουμε καλά ότι θα κριθούμε όχι από τις ταμπέλες που μας βάζουν εφημερίδες σαν την ΑΥΓΗ, αλλά από το αν θα καταφέρουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.
Εμείς δίνουμε βάρος στις λύσεις, που δεν έχουν ούτε κόμμα , ούτε χρώμα. Δεν είμαστε η ΑΥΓΗ , που νοιάζεται μόνον για μια συνιστώσα του κόμματος.
Κι όσο κι αν προσπαθεί η συγκεκριμένη εφημερίδα να «κοντύνει» την εκλογική μας νίκη στις εκλογές του 2019 και να συγκρίνει τα ποσοστά που πήρε η παράταξη μας στην Αττική, με τα ποσοστά άλλων παρατάξεων, σε άλλες Περιφέρειες, δεν θα καταφέρει τίποτε άλλο , πέρα από το να εκτίθεται περισσότερο.
Δυστυχώς οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το 66% που πήρε στο δεύτερο γύρο η παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική , είναι η απόδειξη της υπερκομματικής στήριξης που είχαμε από τη μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας.
Η στήριξη αυτή τρομάζει τους πολιτικούς μας αντιπάλους και δημιουργεί θλίψη στη συντακτική ομάδα της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Θλίψη που οδηγεί τελικά σε παράφρονα δημοσιεύματα.

σχετικα αρθρα

Leave a review

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επεξεργασία. ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Περισσότερες Επιλογές