Λίβανος: “Οι έρευνες συνεχίζονται όμως οι πιθανότητες να βρεθούν θύματα είναι πολύ μικρές”

Στα “σιντρίμια” του κτιρίου στη Βηρυτό το οποίο καταστράφηκε από την τεράστια έκρηξη του Αυγούστου δέχεται και πάλι τις σπουδαίες “επισκέψεις” των διασωστών οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες τους.

Μπορεί οι διεξοδικές έρευνες να συνεχίζονται αλλά οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες ένα μήνα μετά είναι πολύ μικρές, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Σε δήλωση πέρασε και ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας του Λιβάνου, ο Zορζ Αμπού Μούσα: “Οι έρευνες συνεχίζονται από προχθές, όμως οι πιθανότητες» να βρεθούν θύματα είναι πολύ μικρές  

“Δεν έχουμε εντοπίσει τίποτα μέχρι στιγμής, συμπλήρωσε ο Ζορζ Αμπού Μούσα.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι ομάδα Χιλιανών διασωστών, μόλις την Πέμπτη, εντόπισε στην Βηρυτό καρδιακό παλμό κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου γεννώντας ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντα μετά την έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της λιβανέζικης πρωτεύουσας. Από την έκρηξη καταστράφηκαν ολόκληρες συνοικίες, ενώ 191 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 6.500 έχουν τραυματιστεί.

Σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου, διευκρίνισε ο Κάσεμ Χάτερ διασώστης της πολιτικής προστασίας. «Δεν θα φύγουμε από το σημείο αν δεν ολοκληρώσουμε τις έρευνες κάτω από τα ερείπια ακόμη κι αν το κτίριο κινδυνεύει να καταρρεύσει», διαβεβαίωσε.

Από την πλευρά του ο Χιλιανός συνάδελφός του Βάλτερ Μουνόζ εκτίμησε ότι οι πιθανότητες να βρεθεί επιζών είναι «2%».

Ο δήμαρχος της Βηρυτού Μαρουάν Αμπούντ είχε δηλώσει την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ότι αυτό που εντοπίστηκε ενδέχεται να είναι ένα ή δύο πτώματα ή ακόμη και ένας επιζών.

Η ανακοίνωση αυτή, ένα μήνα μετά το τραγικό συμβάν, αναπτέρωσε τις ελπίδες μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης.

σχετικα αρθρα

Leave a review